ΕΛΛΑΔΑ

Μονάδα αιμοκάθαρσης παίδων απέκτησε το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης

Μονάδα αιμοκάθαρσης παίδων απέκτησε το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης

Αιμοκάθαρση θα μπορούν πλέον να κάνουν και τα παιδιά στη Θεσσαλονίκη, καθώς ήδη έχει αρχίσει να λειτουργεί στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο νεφρολογική μονάδα παίδων.

Όπως ανακοινώθηκε από τη διοίκηση του Ιπποκρατείου, η Νεφρολογική Μονάδα Παίδων άρχισε να λειτουργεί στις 12 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο λειτουργίας της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού Παίδων της Α' Παιδιατρικής Κλινικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

«Το γεγονός ότι υπήρξε επιτακτική ανάγκη κάλυψης των παιδιατρικών ασθενών οι οποίοι δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν περιτοναϊκή κάθαρση και έπρεπε να υποβληθούν σε αιμοκάθαρση οδήγησε στην λειτουργία της εν λόγω Μονάδας. Περαιτέρω έπρεπε να υποστηριχθούν οι παιδιατρικοί ασθενείς που έρχονταν από την Αθήνα για να υποβληθούν σε μεταμόσχευση νεφρού στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης "Ιπποκράτειο" όπου και στεγάζεται η Μονάδα Μεταμοσχεύσεων και ήδη υποβάλλονταν σε αιμοκάθαρση», αναφέρει η διοικήτρια του Ιπποκρατείου Βασιλική Παπαχριστοδούλου.

Στη διαμόρφωση και λειτουργία της μονάδας, που στεγάζεται στο ισόγειο του Δ' κτιρίου του Ιπποκρατείου, συνέβαλε με χορηγία η οικογένεια Δημητριάδη, ενώ –όπως επισημαίνεται από τη διοίκηση του νοσοκομείου– υπάρχει πρόβλεψη για δεύτερο μηχάνημα αιμοκάθαρσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ