ΕΛΛΑΔΑ

Αυτό είναι το περιδέραιο που θα πωλούσαν οι αρχαιοκάπηλοι στα Ιωάννινα

Αυτό είναι το περιδέραιο που θα πωλούσαν οι αρχαιοκάπηλοι στα Ιωάννινα

Το χρυσό περιδέραιο που βλέπετε στη φωτογραφία την οποία εξασφάλισε το CNN Greece αποτελεί παρακαταθήκη στην πολιτιστική μας κληρονομιά και σήμερα θα μπορούσε να είναι στα χέρια αρχαιοκαπήλων αν δεν τους σταματούσαν την τελευταία στιγμή Έλληνες αστυνομικοί.

Η πώληση του αρχαιολογικού αυτού θησαυρού των ελληνιστικών χρόνων, είναι ανεκτίμητης αξίας ενώ οι δράστες είχαν ζητήσει 800.000 ευρώ από τους αστυνομικούς, που εμφανίστηκαν ως πελάτες.

Μάλιστα όπως αποκάλυψε στο CNN Greece o ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης , η έρευνα είχε αρχίσει περίπου εναμίση χρόνο πριν στην Θεσσαλονίκη καθώς ένας άνδρας ηλικίας 90 ετών είχε εμφανιστεί ως ο κάτοχος του αρχαιολογικούς θησαυρού.

Το ραντεβού των αστυνομικών "πελατών" με τους δράστες κλείστηκε στην περιοχή των Ιωαννίνων. Αρχικά οι δράστες ζήτησαν να δουν τα χρήματα και αμέσως μετά παρέδωσαν τη τσάντα με το χρυσό περιδέραιο και τότε συνελήφθησαν.

Για την υπόθεση θα γίνουν επίσημες ανακοινώσεις ενώ είναι το τρίτο κατά σειρά χτύπημα σε αρχαιοκάπηλους μέσα σε 10 ημέρες

ΔΗΜΟΦΙΛΗ