ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για την 4χρονη Άννυ

Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για την 4χρονη Άννυ
ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - Eurokinissi

Με το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο να ανακοινώνει σήμερα το μεσημέρι, την απόφασή του, κλείνει η υπόθεση της αποτρόπαιης δολοφονίας της 4χρονης Άννυ, που σόκαρε το πανελλήνιο.

Έπειτα από σχεδόν ένα μήνα σκληρής ακροαματικής διαδικασίας και λεπτομέρειες που ανατριχιάζουν, τακτικοί δικαστές και ένορκοι θα εκφωνήσουν την απόφασή τους επί της ενοχής ή μη των κατηγορουμένων για τη φρικτή δολοφονία της 4χρονης Άννυ στο διαμέρισμα της οδού Μιχαήλ Βόδα.

Ήδη η εισαγγελέας της έδρας Μαρία Δημητρίαδου υπήρξε καταπέλτης σε βάρος των δύο βασικών κατηγορούμενων, Σάββα και Νικολάι, οι φερόμενες πράξεις των οποίων συγκλόνισαν το πανελλήνιο.

"Η Άννυ πήγε από αιχμηρό αντικείμενο, το αίμα του παιδιού διασκορπίστηκε στο σπίτι. Αφού το σκότωσαν, κατέστρωσαν το σχέδιό τους με νηφαλιότητα και παγερή σκέψη. Το σχεδίασαν και το εκτέλεσαν από κοινού. Στόχο είχαν όχι την εξαφάνιση της Άννυς, αλλά του τρόπου με τον οποίο πέθανε το παιδί, έτσι ώστε ακόμα και η πιθανότητα ανεύρεσης του πτώματος να μην μπορεί να δείξει τον τρόπο θανάτου. Ο λόγος που το σπίτι έγινε σφαγείο είναι να αποκρυβεί πώς πέθανε η Άννυ" ανέφερε κατά την αγόρευση της η εισαγγελική λειτουργός.

Παράλληλα, πρότεινε την απαλλαγή της μητέρας, Δημήτρηνα Μπορίσοβα, για το αδίκημα της θανατηφόρας έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο, αλλά την καταδίκη της για την πράξη της ψευδορκίας (πλημμέλημα).

Για το αδίκημα της ψευδορκίας πρότεινε να κηρυχθεί ένοχος και ο τέταρτος κατηγορούμενος και ιδιοκτήτης του διαμερίσματος.

Απολογίες που ανατριχιάζουν


Σοκαριστικά ήταν τα όσα ανέφερε στην απολογία του ο πατέρας της μικρής Άννυς, ο οποίος αρνείται ότι σκότωσε το παιδί του, αλλά ομολόγησε τον τεμαχισμό, πλημμεληματική κατηγορία που επισύρει ποινή μέχρι δύο έτη.

Από την πλευρά του ο συγκατηγορούμενός του στην ανθρωποκτονία, Νικολάι, αρνείται όλες τις κατηγορίες. Και οι δύο πάντως επιρρίπτουν ευθύνες ο ένας στον άλλο. "Δεν ξέρω αν έχετε καταλάβει με τι άνθρωπο έχετε να κάνετε αλλά δεν είναι καθόλου χαζός. Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται και γιατί είμαι εδώ!" είχε πει χαρακτηριστικά απολογούμενος ο Νικολάι. Αντίστοιχα ο Σάββας υποστήριξε ότι ο Νικολάι "πριν φύγει μου είπε να το τεμαχίσω γιατί έχω όλη την ευθύνη αφού είναι ναρκομανής".

Από την πλευρά της, η μητέρα της 4χρονης Άννυ Δημήτρηνα Μπορίσοβα, κατά την απολογία της, δήλωσε: "Ποτέ δεν ήθελα να συμβεί κάτι κακό στην Άννυ, θα έδινα και τη ζωή μου για αυτό το παιδί".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ