Νέος μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας ο Κύριλλος Διαμαντάκης
Πηγή: Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης

Παμψηφεί εξελέγη την Τρίτη 12 Οκτωβρίου ο νέος μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας από την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας Κρήτης, ο Κύριλλος Διαμαντάκης, μέχρι σήμερα πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης και αρχιγραμματέας της Συνόδου.

Διαβάστε επίσης

Ο 45χρονος  μητροπολίτης- η χειροτονία του οποίου θα γίνει τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά - θεωρείτο ως επικρατέστερος για την εκλογή.

Είναι ιδιαίτερα αγαπητός στην περιοχή που διακόνησε επί χρόνια και χαίρει της εκτίμησης τόσο της Εκκλησίας όσο και των πιστών καθώς έχει αναπτύξει σημαντική δράση.

Ο προκάτοχός του Ευγένιος εκοιμήθη σε ηλικία 64 χρονών από αιφνίδιο θάνατο.

Ο μητροπολίτης που ανέδειξε τα χριστιανικά μνημεία

Ο νέος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας Κύριλλος, κατά κόσμον Γεώργιος Διαμαντάκης, γεννήθηκε στις Κάτω Ασίτες Ηρακλείου στις 19 Ιουλίου 1971.

Παράλληλα με τα ιερατικά του καθήκοντα ασχολήθηκε με την αναστήλωση, συντήρηση και ανάδειξη των χριστιανικών μνημείων Μητρόπολης , ενώ για 22 χρόνια ήταν υπεύθυνος και επιμελητής όλων των εκδόσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας. Φοίτησε στο Τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από όπου πήρε το πτυχίο τον Μάρτιο του 1995.

Από τα εφηβικά του χρόνια συνδέθηκε με την ιστορική Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Γοργολαΐνι και τον τότε Ηγούμενό της και μετέπειτα Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας Ευγένιο. Εκάρη Μοναχός από τον Μητροπολίτη Ευγένιο το 1995 στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Παναγίας Ακρωτηριανής και Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Τοπλού Σητείας, και στο Καθολικό της ίδιας Μονής χειροτονήθηκε Διάκονος. Το 1998 χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Φωτεινής Ιεράπετρας και την ίδια ημέρα έλαβε το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτη. Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Ιεραπύτνης και Σητείας διορίσθηκε από τον αοίδιμο Μητροπολίτη Ευγένιο, θέση από την οποία διακόνησε για 17 χρόνια .

Διαβάστε επίσης:

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας Ευγένιος


Διαβάστε επίσης

Κρήτη: Βυθίστηκε «ύποπτο» σκάφος

Πολυτεχνείο 2018: «Ελληνικέ λαέ μας σκοτώνουν. Κατέβα στους δρόμους», η Τόνια Μοροπούλου θυμάται

«Ξεκόλλα απ' το Internet. Έχεις σκοπιά»: Το βίντεο του ΓΕΣ για την πρόσβαση στο Διαδίκτυο

Πέθανε η πρώην αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Γιάννα Τζάκη