Επιστροφή του 25% του φόρου εισοδήματος της τελευταίας 5ετίας στους δικαστικούς
Πηγή: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Το 25% του φόρου εισοδήματος της τελευταίας πενταετίας (2011-2016) επιστρέφεται στους δικαστικούς όλων των βαθμίδων και στους συνταξιούχους δικαστικούς, σύμφωνα με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Σύμφωνα με την ΠΟΛ 1147/2016, οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών θα προβούν σε νέα εκκαθάριση, υπολογίζοντας τον οφειλόμενο φόρο εισοδήματος μετά την αφαίρεση ποσοστού 25% από τις ακαθάριστες αποδοχές τους (εν ενεργεία και συντάξιμες).

Το τυχόν αχρεωστήτως καταβληθέν ποσό επιστρέφεται λαμβάνοντας υπόψη και τις διατάξεις περί παραγραφής.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι η απόφαση ελήφθη στο πλαίσιο της ίσης φορολογικής μεταχείρισης των μισθών των δικαστικών με αυτούς των βουλευτών οι οποίοι τυγχάνουν έκπτωσης 25% στον φόρο εισοδήματος τους καθώς επίσης και στις αποφάσεις του Μισθοδικείου στο οποίο προσέφυγαν δικαστές και οι οποίες είναι αμετάκλητες και δεσμευτικές για τη Διοίκηση.

Όπως γίνεται γνωστό από την ΠΟΛ, σε διάφορες υπηρεσίες του Υπ. Οικονομικών κατατέθηκαν πολλαπλά αιτήματα δικαστικών λειτουργών οι οποίοι αιτούνται οι αποδοχές και οι συντάξεις τους να τύχουν της ίδιας φορολογικής μεταχείρισης με αυτούς που προσέφυγαν στο Μισθοδικείο και δικαιώθηκαν.

Διαβάστε επίσης