ΕΛΛΑΔΑ

Βόλβη: Εισαγγελική παρέμβαση αν οι μαθητές συνεχίσουν την αποχή τους

Βόλβη: Εισαγγελική παρέμβαση αν οι μαθητές συνεχίσουν την αποχή τους
ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ - Eurokinissi

Η απόφαση των γονέων του Δημοτικού Σχολείου Προφήτη του δήμου Βόλβης να μην στείλουν τα παιδιά τους σχολείο, αντιδρώντας στη χρήση των σχολικών δομών και για τα προσφυγόπουλα, ανάγκασε τον περιφερειακό διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ανανιάδη να προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Ο κ. Ανανιάδης μετά από δύο μέρες αποχής των μαθητών από τις τάξεις τους και ενώ οι γονείς επιμένουν στις αντιδράσεις τους για τις απογευματινές τάξεις για προσφυγόπουλα, αναγκάστηκε να ζητήσει την παρέμβαση εισαγγελέα.

Σε δηλώσεις του στο Έθνος είπε πως «θα δούμε τι θα γίνει και την Πέμπτη και αν συνεχιστεί η αποχή θα προσφύγουμε στον εισαγγελέα», ενώ τόνισε πως η «η εκπαίδευση στο δημοτικό σχολείο είναι υποχρεωτική με βάση τον νόμο».

Ήδη από χθες, Τετάρτη, απέστειλε στον εισαγγελέα την απόφαση των γονέων να μην στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο. Η απόφαση ελήφθη από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων – που πλέον δεν υφίσταται καθώς έχουν παραιτηθεί τα 4 από τα 7 μέλη του, αλλά από μια άτυπη πενταμελή επιτροπή γονέων.

«Αποφασίσαμε την αποχή των παιδιών μας από τα μαθήματα ως διαμαρτυρία της φοίτηση των παιδιών των προσφύγων στο σχολείο», αναφέρεται στο κείμενο της επιστολής, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και η πρόταση να πάνε τα παιδιά σε γειτονικό σχολείο, το οποίο δε λειτουργεί.

«Περιμένω την παρέμβαση του εισαγγελέα για τρεις λόγους: Για το άκυρο της απόφασης, για την υποχρεωτικότητα του σχολείου, αλλά και για τα όσα ρητά προβλέπονται στον αντιρατσιστικό νόμο» τόνισε ο κ. Ανανιάδης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ