ΕΛΛΑΔΑ

Νέα διαμαρτυρία εργαζομένων των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών στη Βουλή

Νέα διαμαρτυρία εργαζομένων των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών στη Βουλή

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση είχε η επιτροπή εργαζομένων των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών, ο οποίος τους ενημέρωσε ότι μέχρι την Κυριακή δεν θα επανέλθει η τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες.

Όπως είπε ο κ. Βούτσης, πήρε το μήνυμα των εργαζομένων και θα μεσολαβήσει προκειμένου να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Οι τεχνικοί της ιδιωτικής τηλεόρασης πραγματοποίησαν νέα παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή, διαμαρτυρόμενοι για το «μαύρο» στα κανάλια. Μπροστά από την είσοδο της Βουλής ανήρτησαν πανό στο οποίο αναγράφεται το σύνθημα «το μαύρο δεν έχει αποχρώσεις».

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν τετράωρη στάση εργασίας (από τις 12:00 έως τις 16:00). Στη στάση εργασίας συμμετέχουν οι εργαζόμενοι της ΕΤΙΤΑ, της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ. Στη συγκέντρωση συμμετέχουν εργαζόμενοι στους τηλεοπτικούς σταθμούς ALPHA, ANTENNA, AΡTTV, EPSILON, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, STAR, MEGA, ΣΚΑΙ, ΕΡΤΙ και Κανάλι της Βουλής.

Ανακοίνωση ΕΤΙΤΑ - ΕΠΗΕΑ

"Δημοσιογράφοι, διοικητικοί υπάλληλοι και τεχνικοί της τηλεόρασης ζητούν: Να αποκατασταθεί πλήρως η συνταγματική τάξη. Να παραμείνουν ανοικτοί όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί και να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας. Να αποκατασταθούν πλήρως τα εργασιακά και κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων. Να υπογραφούν άμεσα Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ