ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Παθολόγος καταδικάστηκε γιατί θώπευε ασθενή του

Θεσσαλονίκη: Παθολόγος καταδικάστηκε γιατί θώπευε ασθενή του
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Aλέξανδρος Μπελτές (φωτογραφία αρχείου)

Σε φυλάκιση ενός έτους με 3ετή αναστολή καταδικάστηκε παθολόγος από το Δευτεροβάθμιο Εφετείο Θεσσαλονίκης, διότι θώπευε νεαρή ασθενή, την ώρα της εξέτασής της.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε, τον Ιούνιο του 2009, στα πολυιατρεία του ΙΚΑ Κατερίνης, όπου είχε απευθυνθεί η 26χρονη αντιμετωπίζοντας πρόβλημα υγείας.

Ο παθολόγος διέγνωσε ότι η νεαρή ασθενής ήταν "πιασμένη" και ότι είχε κρυολόγημα. Ο καταδικασθείς γιατρός με πρόσχημα την εάλειψη με αλοιφή, άρχισε να της κάνει μαλάξεις στο στήθος και, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, έβαλε το χέρι του στο εσώρουχό της προσπαθώντας να τη φιλήσει.

Η ασθενής, έβαλε τις φωνές εγκαταλείποντας το γραφείο του. Στην συνέχεια, κατήγγειλε σε συνάδελφο του κατηγορούμενου παθολόγου τα όσα είχαν προηγηθεί και απευθύνθηκε στην Αστυνομία.

Απολογούμενος ο γιατρός αρνήθηκε την πράξη, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κάνοντας λόγο για παρεξήγηση. Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για κατάχρηση σε ασέλγεια αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. Πρωτόδικα, το Πλημμελειοδικείο της Κατερίνης τον είχε καταδικάσει σε φυλάκιση 2 ετών, με 3ετη αναστολή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ