ΕΛΛΑΔΑ

Πειραιάς: Αλλάζει όψη η περιοχή του Αγίου Διονυσίου

Πειραιάς: Αλλάζει όψη η περιοχή του Αγίου Διονυσίου
Eurokinissi

Ο Πειραιάς αλλάζει πρόσωπο. Το λιμάνι αναβαθμίζεται, τα κτίρια ξαναζωντανεύουν, η Τρούμπα γίνεται το καινούριο στέκι της νεολαίας. Τα οφέλη της ανάπλασης θα είναι μάλιστα πολλαπλά, καθώς, εκτός από το αισθητικό και το περιβαλλοντικό κομμάτι, η αναβάθμιση του Αγίου Διονυσίου θα δώσει νέες θέσεις εργασίας άμεσα και έμμεσα σε μία περιοχή με αυξημένη ανεργία.

Αναπλάθεται και η ιστορική Τρούμπα έτσι ώστε να γίνει και πάλι προορισμός των Πειραιωτών και όχι μόνο. Τα πρώτα μπαράκια έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους, ενώ έμφαση θα δοθεί στη νεανική επιχειρηματικότητα καθώς κίνητρα θα δοθούν στους νέους επιχειρηματίες για να επενδύσουν στην περιοχή.

Ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, ανακοίνωσε σήμερα την υπογραφή ενός «μνημονίου συναντίληψης», όπως το χαρακτήρισε ο ίδιος, για την αναβάθμιση της περιοχής. Πρόκειται για μια επένδυση ύψους 100 εκατ. ευρώ σε βάθος χρόνου.

ploia demena copy

Όπως πρόσθεσε ο δήμαρχος Πειραιά, στόχος του αναπτυξιακού σχεδίου «Πειραιάς 2020» είναι η πόλη να καταστεί τουριστικός, πολιτιστικός, ναυτιλιακός και εμπορικός προορισμός διεθνούς ανταγωνιστικότητας και εμβέλειας.

Αναφορικά με τον ΟΛΠ και τη σχέση του με την πόλη, ο κύριος Μώραλης διευκρίνισε ότι ο δήμος κατάφερε να εξασφαλίσει ετήσιο έσοδο τουλάχιστον 3,2% επί του τζίρου του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά, ενώ υπάρχει διαβούλευση με το νέο μέτοχο για επενδύσεις που πρόκειται να πραγματοποιήσει στην περιοχή.

Στα θετικά για τον δήμο του Πειραιά είναι ότι τα δικαστήρια παραμένουν τελικά στην πόλη και η Ραλλείου μετατρέπεται σε δικαστικό μέγαρο με χρηματοδότηση από το ΤΑΧΔΙΚ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ