ΕΛΛΑΔΑ

ΚΕΕΛΠΝΟ: η αποπληρωμή των εργαζομένων και η αντικατάσταση του προέδρου

ΚΕΕΛΠΝΟ: η αποπληρωμή των εργαζομένων και η αντικατάσταση του προέδρου
EUROKINISSI

Από αύριο Σάββατο 22 Οκτωβρίου θα αρχίσουν να πιστώνονται στους λογαριασμούς των εργαζομένων του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ αλλά και σε όσους έχουν προσληφθεί μέσω του οργανισμού (π.χ. νοσηλευτές και ιατρούς σε ΜΕΘ) τα χρήματα που αντιστοιχούν στη μισθοδοσία του πρώτου δεκαπενθήμερου του Οκτωβρίου.

Η καθυστέρηση στην μισθοδοσία, προκλήθηκε από τις αλλεπάλληλες αλλαγές στη διοίκηση του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ, γεγονός που είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση των εργαζομένων οι οποίοι μάλιστα είχαν πραγματοποιήσει και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από τα κεντρικά γραφεία στο Μαρούσι.

Το πρόβλημα λύθηκε μετά την επανατοποθέτηση του Θεόφιλου Ρόζενμπεργκ στη θέση του πρόεδρου του Δ.Σ. , ο οποίος αφού υπέγραψε τα εντάλματα πληρωμών για όλους τους υπαλλήλους του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. έβγαλε την εξής ανακοίνωση:

«Εκ μέρους του ΔΣ ζητάμε συγγνώμη για την ολιγοήμερη καθυστέρηση που οφείλεται στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης τις οποίες σεβόμαστε απόλυτα.»

Ο Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ είχε απομακρυνθεί προσωρινά από την θέση του προέδρου μετά από απόφαση του ΣτΕ. Σύμφωνα με αυτή κρίθηκαν αντισυνταγματικές και παράνομες οι αναγκαστικές παραιτήσεις τριών μελών της διοίκησης του ΚΕΕΛΠΝΟ – μεταξύ αυτών και του πρώην προέδρου Θανάση Γιαννόπουλου- από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη.

Το σκεπτικό της απόφασης στηρίχτηκε στις διατάξεις του άρθρου 20 του Συντάγματος και στο άρθρο 6 του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας, που προβλέπουν ότι πριν την επιβολή διοικητικής ποινής πρέπει να κληθεί να εκθέσει τις απόψεις του ο ελεγχόμενος.

Ο κύριος Γιαννόπουλος επέστρεψε στη θέση του προέδρου, όπως και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. και στην συνέχεια κλήθηκαν από το Υπουργείο Υγείας να εκθέσουν τις απόψεις τους εγγράφως. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου όμως έκρινε ανεπαρκής τις απαντήσεις τους έτσι με κοινή υπουργική απόφαση του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη αναρτήθηκε στη Διαύγεια, ότι οι:

• Γιαννόπουλος Αθανάσιος
• Γιαννάκης Ιωάννης
• Μπίτας Δημήτριος

των οποίων οι ισχυρισμοί κρίθηκαν αβάσιμοι, αντικαθίστανται στο Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.) από τους:

• Θεόφιλο Ρόζενμπεργκ (Πρόεδρος)
• Μπένο Αλέξιο (Αντιπρόεδρος)
• Καντζανού Μαρία (Μέλος)

Ο πρώην πρόεδρος του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ Θανάσης Γιαννόπουλος σε ανακοίνωση του κάνει λόγο για αντισυνταγματική συμπεριφορά και δηλώνει ότι προσφύγει ξανά στη δικαιοσύνη:

«Η παρούσα ηγεσία του υπουργείου Υγείας αγνόησε προκλητικά κάθε έννοια νομιμότητας και επιδεικτικά με κάθε έλλειψη σεβασμού στις αποφάσεις του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας, αποφάσισε για μια ακόμη φορά να διακόψει βίαια τα καθήκοντά μου, με στοιχείο τον τραμπουκισμό.»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ