ΕΛΛΑΔΑ

Βρήκαν οπλοστάσιο σε αυτοκίνητο στον Προμαχώνα

Βρήκαν οπλοστάσιο σε αυτοκίνητο στον Προμαχώνα
Πηγή: eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος (φωτογραφία αρχείου)

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο 1ο χλμ. της Εθνικής Οδού Προμαχώνα-Σερρών, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, ένας 56χρονος άντρας συνελήφθη για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και βεγγαλικών, καθώς και για κατοχή λαθραίων τσιγάρων.

Ο 56χρονος εισήλθε στην Ελλάδα από τη Βουλγαρία και σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας, στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι, δύο γεμιστήρες, 150 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων και 20 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, τα οποία δεν φέρουν την προβλεπόμενη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Σήμερα το πρωί, πραγματοποιήθηκε έρευνα και στην οικεία του συλληφθέντος σε περιοχή της Πέλλας. Εκεί βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία πιστόλια, ένα περίστροφο, 927 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, 14 μαχαίρια διαφόρων ειδών και μεγεθών, μία απομίμηση χειροβομβίδας, ένας φορητός πομποδέκτης με βάση φόρτισης, δυο δίκαννα κυνηγετικά, πέντε λόγχες.

Ακόμη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα κομμάτια φυτίλι, ένας αυτοσχέδιος δυναμίτης, ένας κόφτης φυτιλιού, τρεις γεμιστήρες, εκ των οποίων μία πολεμικού τυφεκίου και δυο πιστολιών, 80 πυροκροτητές, τρεις φωτοβολίδες, ένα βάζο που περιέχει πυρίτιδα, δύο κροτίδες και 70 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, τα οποία δεν φέρουν την προβλεπόμενη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης. Κατασχέθηκε και το όχημα μεταφοράς.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών. Η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφάλειας Φλώρινας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ