ΕΛΛΑΔΑ

Η Δυτική Ελλάδα μετρά τις πληγές της από την κακοκαιρία (pics)

Η Δυτική Ελλάδα μετρά τις πληγές της από την κακοκαιρία (pics)
onairnews.gr

Τις πληγές τους μετρούν οι περιοχές της Δυτικής Ελλάδας που επλήγησαν από την κακοκαιρία του Σαββάτου. Κάτοικοι του Μεσολογγίου διανυκτέρευσαν σε ξενοδοχεία ενώ οι κάτοικοι των περιοχών Λιμνοχώρι και Λακκόπετρα είδαν μέσα σε λίγα λεπτά τις περιουσίες τους να καταστρέφονται.

Βούλιαξαν στρέμματα καλλιεργειών στη Δυτική Αχαΐα

Χιλιάδες στρέμματα στις περιοχές Λιμνοχώρι και Λακκόπετρα βούλιαξαν από την ισχυρή βροχόπτωση του Σαββάτου και οι πατατοπαραγωγοί είδαν μέσα σε λίγα λεπτά τις περιουσίες τους να καταστρέφονται.

XWRAFIA1

(Πηγή: tempo24.gr)

XWRAFIA2

(Πηγή: tempo24.gr)

XWRAFIA3

(Πηγή: tempo24.gr)

Την ίδια ώρα και στην Πάτρα προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές και αποκολλήθηκαν σοβάδες από πολυκατοικίες.

polikatoikes

(Πηγή: tempo24.gr)

«Πνίγηκε» το Μεσολόγγι

Πλημμύρισαν οι δρόμοι του Μεσολογγίου από την χθεσινή κακοκαιρία με τους κατοίκους να προσπαθούν να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους με... βάρκες.

varka

(Πηγή:onairnews.gr)

Λόγω των προβλημάτων, αυτή την ώρα, πραγματοποιείται σύσκεψη στο Δημαρχείο προκειμένου να συγκροτηθούν κλιμάκια τα οποία θα επισκεφθούν κάθε σημείο του δήμου για να καταγράψουν τις ζημιές.

plimmira1

(Πηγή: onairnews.gr)

Ταυτόχρονα ο Δήμαρχος, Νίκος Καραπάνος με έγγραφό του προς τον Περιφερειάρχη, Απ. Κατσιφάρα ζήτησε την κήρυξη του Δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

plimmira2

(Πηγή: onairnews.gr)

Όπως σημειώνεται στο σχετικό έγγραφο που απέστειλε «ο πρωτοφανής όγκος νερού που έπεσε στην περιοχή προκάλεσε καταστροφές σε σπίτια, ποιμνιοστάσια αλλά και καλλιέργειες βαμβακιού, ελιάς και κηπευτικών στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου. Εκτός των πόλεων Μεσολογγίου και Αιτωλικού, σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι κοινότητας του Αγίου Θωμά, Ευηνοχωρίου, Αγίου Γεωργίου και Σταμνάς.

plimmira3

(Πηγή:onairnews.gr)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ