ΕΛΛΑΔΑ

Μυτιλήνη: Σοβαρές ζημιές από την εξέγερση των προσφύγων στη Μόρια

Μυτιλήνη: Σοβαρές ζημιές από την εξέγερση των προσφύγων στη Μόρια
twitter/

Σοβαρές ζημιές προκάλεσε η εξέγερση εκατοντάδων μεταναστών, κυρίως από το Πακιστάν, η οποία ξέσπασε το πρωί της Δευτέρας στο hot spot της Μόριας στη Μυτιλήνη, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για την πολύμηνη καθυστέρηση της εξέτασης των αιτημάτων ασύλου και τον εγκλεισμό τους στο νησί.

Οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία ασύλου εγκατέλειψαν τους χώρους εργασίας τους, οι οποίοι στη συνέχεια πυρπολήθηκαν από τους διαμαρτυρόμενους μετανάστες.

Τέσσερις οικίσκοι του Ευρωπαϊκού Γραφείου Υποστήριξης Ασύλου (European Asylum Support Office - EASO) κάηκαν ολοσχερώς, ενώ προκλήθηκαν και άλλες εκτεταμένες ζημιές σε τέσσερις ακόμα οικίσκους.

Όλοι οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία ασύλου εγκατέλειψαν τους χώρους εργασίας τους, ενώ η διαδικασία ελέγχου αιτήσεων ασύλου διακόπηκε για άγνωστο χρονικό διάστημα.

Η φωτιά έσβησε με παρέμβαση της Πυροσβεστικής υπηρεσίας, ενώ η τάξη αποκαταστάθηκε με παρέμβαση διμοιρίας ΜΑΤ.

moria fwt1

ΠΗΓΗ: Twitter

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, οι πυκνοί καπνοί δημιούργησαν αποπνικτική ατμόσφαιρα σε όλη την περιοχή, ενώ οι κάτοικοι του γειτονικού χωριού Μόρια για μια ακόμα φορά διαμαρτύρονται για τις εξεγέρσεις και τις καταστροφές που τις ακολουθούν σε όλη την περιοχή.

Ανάλογα επεισόδια σημειώθηκαν και το πρωί της Κυριακής, αντιμετωπίσθηκαν όμως στην αρχή τους με επέμβαση και πάλι των ΜΑΤ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ