ΕΛΛΑΔΑ

Συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας για τις επαγγελματικές πινακίδες

Συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας για τις επαγγελματικές πινακίδες
Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης συνομιλεί με τον βουλευτή και αντιπρόεδρο της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων, όπου παρέστη προκειμένου για να επισημάνει το ζήτημα της επιβολής κυρώσεων σε ιατρούς μέλη του ΙΣΑ μετά από ελέγχους της δημοτικής αστυνομίας, τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016 ΑΠΕ ΜΠΕ/ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

Αλλαγή του ισχύοντος νόμου για τις πινακίδες, ζητούν οι επιστημονικοί φορείς της Αθήνας, επισημαίνοντας ότι είναι ενημερωτικές και όχι διαφημιστικές.

Το αίτημά τους έθεσαν προ ημερησίας διατάξεως στην σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας ο πρώην δήμαρχος Νικήτας Κακλαμάνης και οι πρόεδροι του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) Γιώργος Πατούλης, του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ) Κωνσταντίνος Λουράντος (ΦΣΑ) και Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής (ΟΣΑ) Αθανάσιος Κατσίκης.

Αφορμή, ήταν τα πρόστιμα που επιβάλλει η Δημοτική Αστυνομία κατ’ εφαρμογήν του σχετικού νόμου.

Ο Νικήτας Κακλαμάνης, επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα, πόλη της ζωής μας», επισήμανε τα προβλήματα που έχει προκαλέσει ο συγκεκριμένος νόμος, ο οποίος προβλέπει την επιβολή προστίμων που φθάνουν μέχρι τα έξι χιλιάδες ευρώ, ζητώντας την πλήρη κατάργησή του και την επαναφορά του προηγούμενου.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης επισήμανε ότι έχει στείλει στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό δυο σχετικές επιστολές, αλλά δεν έχει λάβει «καμία ουσιαστική απάντηση» και χαρακτήρισε αναχρονιστικό τον ισχύοντα νόμο.

Και οι τρεις πρόεδροι των επιστημονικών φορέων παραδέχθηκαν ότι υπάρχουν περιπτώσεις μελών τους, τα οποία έχουν καταστρατηγήσει το νόμο και δημιουργούν προβλήματα, σημειώνοντας ότι η παρέμβασή τους δεν αφορά αυτούς.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης τόνισε ότι συμφωνεί σε αλλαγή του νόμου σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, αλλά –όπως είπε– μέχρι τότε η Δημοτική Αστυνομία είναι υποχρεωμένη να τον εφαρμόζει.

Επισήμανε, ωστόσο, στον Γιώργο Πατούλη ότι πέρα από την ιδιότητα του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κατέχει και εκείνης του προέδρου της ΚΕΔΕ και «δεν μπορείτε να ζητάτε από τον δήμαρχο να μην εφαρμόζει το νόμο για να προστατέψετε τη συντεχνία σας».

Ο επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης» Ρήγας Αξελός υπενθύμισε ότι «με τις πινακίδες έχουν γίνει θανατηφόρα ατυχήματα».

Ο επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα το Σπίτι μας» Βασίλης Καπερνάρος τόνισε ότι είναι υπέρογκα τα πρόστιμα, ενώ επισήμανε ότι είναι διαβλητός και ο τρόπος με τον οποίο γίνονται οι έλεγχοι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ