Ηράκλειο: Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για την εξάρθρωση κυκλώματος προώθησης μη νόμιμων αλλοδαπών
Φωτογραφία αρχείου από τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2007, όπου εικονίζεται περιπολικό της αστυνομίας σε έρευνες για εμπόριο ναρκωτικών - Πηγή: EUROKINISSI

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αστυνομική επιχείρηση με στόχο την καταπολέμηση του φαινομένου της παράνομης διακίνησης μη νόμιμων αλλοδαπών.

Ήδη, η ΕΛΑΣ κατόρθωσε, έπειτα από συντονισμένες ενέργειες, να προχωρήσει στην εξάρθρωση κυκλώματος που προωθούσε μη νόμιμους αλλοδαπούς σε χώρες της Ευρώπης, με κομβικό σημείο όπως φαίνεται την Κρήτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιχείρηση της ΕΛΑΣ ξεκίνησε από το αεροδρόμιο Ηρακλείου και ακολούθησε στη συνέχεια σε Χανιά και άλλες περιοχές της χώρας.

Η επιχείρηση πραγματοποιείται από υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Αλλοδαπών Αττικής και Θεσσαλονίκης και μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί δέκα άτομα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες και οι προσαγωγές.

Η όλη επιχείρηση για τη δράση της μεγάλης εγκληματικής οργάνωσης οργανώθηκε έπειτα από πολύμηνη παρακολούθηση και έγινε κάτω από συνθήκες άκρας μυστικότητας, ενώ αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από την ΕΛΑΣ.

Διαβάστε επίσης