ΕΛΛΑΔΑ

Κοζάνη: Διάσωση μαθητών με ειδικές ανάγκες σε άσκηση με εικονικό σεισμό

Κοζάνη: Διάσωση μαθητών με ειδικές ανάγκες σε άσκηση με εικονικό σεισμό

Άσκηση σε σχολικό συγκρότημα, όπου μεταξύ άλλων φοιτούν και μαθητές με αναπηρία, πραγματοποιήθηκε στην Κοζάνη με πρωτοβουλία της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Το σενάριο της άσκησης προέβλεπε την επέμβαση των Διασωστικών Ομάδων και της Πυροσβεστικής, σε μαθητές Γυμνασίου που εγκλωβίζονται σε κτίριο που υφίσταται σοβαρές ζημιές από εκδήλωση ισχυρού σεισμού.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, οι άνδρες της πυροσβεστικής, σε συντονισμό με τις διασωστικές ομάδες, κατέβασαν με φορεία τους «τραυματίες» μαθητές από το τριώροφο σχολικό κτίριο στο προαύλιο του σχολείου.

Εκεί, τους παραλάμβαναν οι διασώστες του ΕΚΑΒ προκειμένου να τους μεταφέρουν στην πλησιέστερη νοσοκομειακή μονάδα. Επίσης, έγινε και απεγκλωβισμός μαθητή με αναπηρία, τον οποίο κατέβασαν με το αναπηρικό του αμαξίδιο από τον τελευταίο όροφο του κτιρίου.

«H χώρα κάνει ότι είναι δυνατόν ώστε να έχει την καλύτερη διαθεσιμότητα και την πιο γρήγορη κινητοποίηση με τον πιο άριστο συντονισμό», σημείωσε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Καπάκης.

Ο κ. Καπάκης εξήρε την δουλειά και το έργο της περιφερειακής αρχής σε θέματα πολιτικής προστασίας και διαπίστωσε ότι «η στόχευση της άσκησης να απευθύνεται στην διάσωση ατόμων με αναπηρία είναι εμπνευσμένη, γεγονός που κινητοποιεί ακόμη και την κεντρική διοίκηση της πολιτικής προστασίας προς αυτή την κατεύθυνση».

Η άσκηση, με το κωδικό όνομα «Αθηνά», πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του 2ου και 5ου Γυμνάσιου Κοζάνης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ