ΕΛΛΑΔΑ

Με 10 προφίλ στο Facebook αποσπούσε πορνογραφικό υλικό από ανήλικα άτομα

Με 10 προφίλ στο Facebook αποσπούσε πορνογραφικό υλικό από ανήλικα άτομα
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Δέκα προφίλ στο Facebook και δώδεκα λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου διατηρούσε ένα 22χρονος από τη Θεσσαλονίκη προκειμένου να αποσπάσει φωτογραφίες και βίντεο άσεμνου περιεχομένου από δύο ανήλικα άτομα.

Σε βάρος του 22χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου κατ' εξακολούθηση, ενώ ο ίδιος είχε απασχολήσει και κατά το παρελθόν την Αστυνομία για παρόμοια αδικήματα.

Η πράξη του ήρθε στο «φως» στο πλαίσιο πολύμηνων διαδικτυακών ερευνών της διεύθυνσης δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. σε συνεργασία με υπηρεσίες του εξωτερικού, για τον εντοπισμό χρηστών που κατείχαν, διαμοίραζαν και είχαν πρόσφορο προς διαμοιρασμό υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Όταν εντοπίστηκαν ύποπτα ίχνη από χρήστη εντός της ελληνικής επικράτειας, ενημερώθηκε η εισαγγελία Αθηνών και εκδόθηκε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Η περαιτέρω έρευνα οδήγησε στη Θεσσαλονίκη, όπου εντοπίστηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του 22χρονου, ενώ ακολούθησε έρευνα στην κατοικία του από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος Β. Ελλάδος και εντοπίστηκαν τα αρχεία με το άσεμνο υλικό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ