ΕΛΛΑΔΑ

Ιατρικός τουρισμός: η εκστρατεία του Γιώργου Πατούλη και η βράβευση του από την Ομογένεια

Ιατρικός τουρισμός: η εκστρατεία του Γιώργου Πατούλη και η βράβευση του από την Ομογένεια
CNN GREECE

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων μείζονος Νέας Υόρκης, Πέτρος Γαλάτουλας βραβεύει τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών για την πολύτιμη προσφορά του στον συνάνθρωπο τα χρόνια της οικονομικής κρίσης.

Η όμορφη εκδήλωση προς τιμήν του Γιώργου Πατούλη έγινε στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Σταθάκιου κέντρου στην Αστόρια. Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών μίλησε στο CNN Greece για την βράβευση του:

«Όταν βρίσκεσαι στην καρδιά της Ομογένειας στη Νέα Υόρκη νιώθεις πολύ καλά. Νιώθεις ότι έχεις δίπλα σου ανθρώπους που θέλουν να βοηθήσουν την πατρίδα σου. Είναι πολύ τιμητικό να βραβεύουν την κοινωνική σου δράση στη μητέρα πατρίδα. Από την άλλη μεριά όμως θέλουμε κι εμείς να δώσουμε να αντιληφθούν όλοι οι ομογενείς ότι όταν ενώσουμε τις δυνάμεις μας τότε η Ελλάδα θα πάει μπροστά

Οι Ομογενείς από την πρώτη στιγμή στήριξαν το κοινωνικό έργο του Γιώργου Πατούλη, στέλνοντας φάρμακα και αναλώσιμα υλικά. Γενικότερα όμως βοηθούν με κάθε τρόπο, όπως μας λέει και ο ίδιος:

«Με τα αναλώσιμα υλικά που στέλνουν οι Ομογενείς καλύπτουμε και τα κοινωνικά ιατρεία και τα φαρμακεία των νησιών. Γενικότερα όμως βοηθούν τους έλληνες, ειδικότερα τους νέους μας συναδέλφους όταν βρίσκονται στις ΗΠΑ. Τους λένε πως ακριβώς θα πρέπει να κινηθούν.»

20161029 194033

Το έργο του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής σε αριθμούς

Εδώ και 4 χρόνια το κοινωνικό ιατρείο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) και της «Αποστολής» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών έχει κάνει περισσότερες από 40.000 ιατρικές επισκέψεις κι έχει συγκεντρώσει μέσα από δράσεις 2.000.000 φάρμακα.

Καθημερινά περνάνε το κατώφλι του περισσότεροι από 100 ασθενείς ενώ ημερησίως χορηγούνται εντελώς δωρεάν 300 με 500 φάρμακα (ακόμη και ακριβά φάρμακα).

Στο κοινωνικό ιατρείο προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους περισσότεροι από 69 γιατροί (23 ειδικοτήτων ) 200 εργαστηριακοί και κλινικοί γιατροί καθώς και ιδιωτικά εργαστήρια.

Το Ιατρείο έχει 20 παραρτήματα στην Αττική και σε όλη την Ελλάδα.

Στηρίζει 22 δήμους σε όλη την χώρα, με κοινωνικά ιατρεία και κοινωνικά φαρμακεία, συνεργάζεται με 33 ενορίες της ιεράς αρχιεπισκοπής Αθηνών και 26 μητροπόλεις σε όλη την Ελλάδα. Έχει αποστείλει φάρμακα σε δημόσια νοσοκομεία, αγροτικά ιατρεία, πολυδύναμα περιφερειακά ιατρεία, προνοιακά ιδρύματα και σωφρονιστικά καταστήματα σε όλη την χώρα.

Ενώ ομάδα εθελοντών γιατρών έχει πραγματοποιήσει 28 οδοιπορικά υγείας, σε ακριτικές περιοχές της νησιωτικής και ηπειρωτικής χώρας.

Η παρουσία του Γιώργου Πατούλη στη Νέα Υόρκη σηματοδοτεί και την αρχή μιας νέας συνεργασίας με την Ομογένεια. Με την ιδιότητα του επικεφαλής του Τομέα Ιατρικού Τουρισμού του Ινστιτούτου Επιστημονικών Ερευνών του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) συνδιοργάνωσε μαζί με την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης διημερίδα για τον ιατρικό τουρισμό στην Ελλάδα .

Στην επιτυχημένη εκδήλωση έδωσαν το παρών διακεκριμένοι επιστήμονες από την Ελλάδα, οι οποίοι στις ομιλίες τους παρουσίασαν τις ιατρικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου που μπορούν να παράσχουν.

Στο άμεσο διάστημα ο Γιώργος Πατούλης πρόκειται να πραγματοποιήσει μια σειρά από δράσεις και εκδηλώσεις στο εξωτερικό, με σκοπό να προσελκύσει:

  • τουρίστες- ασθενείς
  • και επενδύσεις, οι οποίες θα ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ