ΕΛΛΑΔΑ

Εισβολή του Ρουβίκωνα στο Προξενείο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη

Εισβολή του Ρουβίκωνα στο Προξενείο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη

Κυριολεκτικά ανενόχλητα, μέλη της ομάδας αντιεξουσιαστών του Ρουβίκωνα έφτασαν στον 7ο όροφο του κτιρίου όπου στεγάζεται το Προξενείο και πέταξαν τρικάκια με συνθήματα ενώ επιχείρησαν να ανοίξουν και πανό και να το κρεμάσουν από τα παράθυρα. 

Εκείνη την στιγμή όμως ακινητοποιήθηκαν από το προσωπικό ασφαλείας του Προξενείου και παραδόθηκαν στους αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης που στο μεταξύ είχαν κληθεί από τις αμερικανικές προξενικές Αρχές.

Υπενθυμίζεται πως ο Ρουβίκωνας έχει προειδοποιήσει με κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους ενόψει της επίσκεψης Ομπάμα στην χώρα μας. Από το σημείο έγιναν έξι προσαγωγές. Οι προσαχθέντεςοδηγήθηκαν στο κτίριο στης Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης και δεν αποκλείεται να συλληφθούν και να σχηματιστούν δικογραφίες σε βάρος τους.

Σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου «ανέβασαν» και σχετική ανακοίνωση:

«Η επίσκεψη του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα στην Ελλάδα κάθε άλλο παρά εθιμοτυπική είναι. Πέρα από το ισχυρό συμβολικό βάρος της επίσκεψης ενός αμερικανού προέδρου τις παραμονές της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου (και μάλιστα υπό μια «κυβέρνηση της αριστεράς») το περιεχόμενο του ερχομού του Ομπάμα θα μπορούσε να συνοψιστεί στο “business as usual”. Όπως είναι γνωστό βέβαια αυτές οι δουλειές είναι πάντα λερωμένες με το αίμα των λαών".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ