ΕΛΛΑΔΑ

Τέλη κυκλοφορίας 2017: Τα σενάρια για τις νέες τιμές που θα αναρτηθούν στο TAXISNET

Τέλη κυκλοφορίας 2017: Τα σενάρια για τις νέες τιμές που θα αναρτηθούν στο TAXISNET
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/φωτογραφία αρχείου

Λίγες ημέρες απομένουν πριν την ανάρτηση στην ειδική εφαρμογή του TAXISNET των τελών κυκλοφορίας που θα κληθούν να πληρώσουν οι κάτοχοι οχημάτων και μοτοσικλετών για το 2017 και στο υπουργείο Οικονομικών εξακολουθούν να σβήνουν και να γράφουν, σε μια προσπάθεια να καταλήξουν στο πώς θα γίνει τελικά ο υπολογισμός τους.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η τελική μορφή σε ότι αφορά τον τρόπο με τον οποίο θα υπολογιστούν τα τέλη κυκλοφορίας είναι θέμα χρόνου, ενώ τις μεγαλύτερες επιβαρύνσεις θα έχουν όσοι έχουν καινούργιο και ακριβό αυτοκίνητο.

Ειδικότερα, μεγάλες αυξήσεις περιμένουν όσους έχουν αυτοκίνητο που κυκλοφόρησε μετά το 2010 και η αξία του είναι μεγάλη.

Αυξήσεις θα δουν όσοι έχουν αυτοκίνητο που κυκλοφόρησε μετά το 2007, καθώς ο υπολογισμός θα γίνεται με βάση τους ρύπους, ενώ αύξηση πιθανότατα θα δουν και οι ιδιοκτήτες πετρελαιοκίνητων, μια επιβάρυνση που έρχεται για περιβαλλοντικούς λόγους.

Αξίζει να σημειωθεί και το σενάριο ότι για πρώτη φορά θα πληρώσουν τέλη τα αυτοκίνητα με ρύπους από 80 έως 89 γραμμάρια.

Αντίθετα, μειώσεις θα δουν όσοι χουν αυτοκίνητο από το 2001 έως το 2005. Αφενός γιατί ο συντελεστής αξίας τους αυτοκινήτου θα είναι χαμηλότερος, αφετέρου γιατί τα αυτοκίνητα αυτά δεν θα έχουν τέλη με βάση τους ρύπους.

Μειώσεις θα δουν ακόμη τα αυτοκίνητα πριν το 2000 και ειδικά όσα είναι μεγάλου κυβισμού. Οι μειώσεις θα φθάσουν το 40%.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ