ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη 39χρονος για παιδική πορνογραφία μέσω διαδικτύου

Συνελήφθη 39χρονος για παιδική πορνογραφία μέσω διαδικτύου
Eurokinissi/Γιάννης Παναγόπουλος (φωτογραφία αρχείου)

Για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου συνελήφθη την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου, 39χρονος άντρας από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας.

Ειδικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης έγινε στο πλαίσιο της αξιοποίησης στοιχείων της Europol και του οργανισμού NCMEC (National Center for Missing and Exploited Children), που εδρεύει στις Η.Π.Α, για εντοπισμό πέντε ηλεκτρονικών ιχνών χρηστών, που κατείχαν και διαμοίραζαν υλικό πορνογραφίας ανηλίκων στην Ελλάδα.

Για τα στοιχεία αυτά ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.
Από την ψηφιακή – διαδικτυακή αστυνομική έρευνα καθώς και από αλληλογραφία με τις εταιρείες παροχής υπηρεσιών προέκυψαν ότι τα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούσαν στον 39χρονο ημεδαπό.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι 39χρονου, σε περιοχή της Αττικής βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, σταθερός ηλεκτρονικός υπολογιστής και ψηφιακό αποθηκευτικό μέσο, κινητό τηλέφωνο, εσωτερικός σκληρός δίσκος, εξωτερικό μέσο αποθήκευσης τύπου USB, κάρτα αποθήκευσης και πλήθος αρχείων (βίντεο και φωτογραφίες) με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Ο δράστης με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα εξής στοιχεία επικοινωνίας:
• Τηλεφωνικά: 11188
• Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
• Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD
• Μέσω twitter: @CyberAlertGR

ΔΗΜΟΦΙΛΗ