Πρόταση Αρείου Πάγου για έκδοση του εφοπλιστή Γ. Καραγιώργη στην Ολλανδία
Πηγή: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Υπέρ της έκδοσης του εφοπλιστή Ιωάννη Καραγιώργη στην Ολλανδία, προκειμένου να δικαστεί για ένα από τα τρία αδικήματα που τον αναζητούν οι oλλανδικές Aρχές τάχθηκε σήμερα ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Κωνσταντινόπουλος.

Όπως γράφει το ΑΠΕ, έχουν εκδώσει διεθνές ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Ιωάννη Καραγιώργη και στο πλαίσιο αυτό συνελήφθη πρόσφατα στο σπίτι του στη Γλυφάδα.

Το ένταλμα εκδόθηκε από τις ολλανδικές δικαστικές Αρχές, καθώς τον αναζητούν προκειμένου να δικαστεί για τα αδικήματα της απάτης, πλαστογραφίας και δόλιας πτώχευσης.

Οι σε βάρος του κατηγορίες σχετίζονται με εικονικές συναλλαγές ύψους περίπου 12,5 εκατ. ευρώ, με προβληματικές απογραφές κινητής και ακίνητης περιουσίας και με δόλια πτώχευση γαλακτοβιομηχανίας παιδικού γάλακτος, που είχε εξαγοράσει.

Από τις ελληνικές δικαστικές Αρχές, ο Ιωάννης Καραγιώργης αφέθηκε ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων και συγκεκριμένα με εγγύηση ύψους 100.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση μια φορά την εβδομάδα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του.

Παράλληλα, οι Έλληνες δικαστές έκαναν μερικά δεκτό το αίτημα των ολλανδικών Αρχών και τάχθηκαν υπέρ της έκδοσης του Ιωάννη Καραγιώργη, μόνο για το αδίκημα της απάτης και όχι για τα υπόλοιπα άλλα δύο αδικήματα, ενώ επί της εφετειακής απόφασης ασκήθηκε έφεση από τον εφοπλιστή η οποία συζητήθηκε στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου.

Κατά την σημερινή ακροαματική διαδικασία, οι δικηγόροι του εφοπλιστή υποστήριξαν ότι το αδίκημα για το οποίο εκδίδεται, κακώς θεωρείται ως αδίκημα της απάτης, αφού πρόκειται για δόλια χρεοκοπία και εσφαλμένα το Εφετείο μετέτρεψε την κατηγορία.

Τέλος, το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.

Διαβάστε επίσης