ΕΛΛΑΔΑ

Παράσημο μετά θάνατον στον ήρωα πιλότο Γρηγόριο Βαλκανά

Παράσημο μετά θάνατον στον ήρωα πιλότο Γρηγόριο Βαλκανά
arcadiaportal.gr

Με τη Διαμνημόνευση Αστέρα Αξίας και Τιμής, η Πολιτεία τίμησε μετά θάνατον, τον επισμηνία Γρηγόριο Βαλκανά για την αυτοθυσία του στο πεδίο της μάχης, κατά τη διάρκεια του αλβανικού μετώπου.

Τη Διαμνημόνευση Αστέρα Αξίας και Τιμής παρέλαβε μέλος της οικογένειας του Γρηγορίου Βαλκανά από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής, που πραγματοποιήθηκε στους Χράνους Αρκαδίας.

Στις 18 Νοεμβρίου 1940, ο επισμηνίας Γρηγόριος Βαλκανάς, με αεροσκάφος PZL της 23ης μοίρας Διώξεως, κατά την καταδίωξη ιταλικού βομβαρδιστικού και αφού εξαντλήθηκαν τα πυρομαχικά του, το εμβόλισε με την προπέλα του αεροπλάνου του, επιδεικνύοντας απαράμιλλο ηρωισμό, θάρρος και αυτοθυσία.

Ακολούθησε το παράδειγμα του συμπολεμιστή του Μαρίνου Μητραλέξη», ανέφερε χαρακτηριστικά στο χαιρετισμό του, ο κ. Καμμένος.

«Θυσίασε συνειδητά τη ζωή, για να κρατήσει ελεύθερους τους ελληνικούς ουρανούς, επιδεικνύοντας θάρρος, αποφασιστικότητα, αγωνιστικότητα και αυταπάρνηση. Τις αρετές αυτές τιμούμε και αποκαθιστούμε σήμερα με την παρουσία μας εδώ.

Με τέτοια παραδείγματα ηρωισμού και αυταπάρνησης πρέπει να διαπλάθουμε τους νέους αεροπόρους, τα στελέχη των Ενόπλων μας Δυνάμεων και τις επερχόμενες γενιές», κατέληξε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο..

Στην τελετή παρέστη επίσης ο αρχηγός ΓΕΑ, αντιπτέραρχος Χρήστος Βαΐτσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ