ΕΛΛΑΔΑ

«Όχι» στην αποφυλάκιση Τσοχατζόπουλου για τρίτη φορά

«Όχι» στην αποφυλάκιση Τσοχατζόπουλου για τρίτη φορά
Πηγή: EUROKINISSI / ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Για τρίτη φορά το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων αρνήθηκε ομόφωνα το αίτημα του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου να βγει από τη φυλακή.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος κατέθεσε αίτηση αναστολής εκτέλεσης ποινής των 20 ετών κάθειρξης, επικαλούμενος λόγους υγείας, αλλά και κινδύνου που υποστηρίζει ότι διατρέχει εντός του σωφρονιστικού καταστήματος Κορυδαλλού. Και αυτή τη φορά όμως, η αίτηση απερρίφθη.

Στο άκουσμα και του τρίτου «όχι» του δικαστηρίου, ο κ. Τσοχατζόπουλος, είπε:

«Απορρίπτετε για τρίτη φορά; Μπράβο σας!».

Όπως υποστήριξε η συνήγορος πολιτικής αγωγής, Ουρανία Μενδρινού -ζητώντας προστασία από το δικαστήριο- σε προηγούμενη συνεδρίαση δέχθηκαν επίθεση από τον πρώην υπουργό και τη σύζυγό του.

«Υπήρξε άμεσος κίνδυνος συμπλοκής με τον έτερο συνήγορο πολιτικής αγωγής. Οι αστυνομικοί φρουροί του κ. Τσοχατζόπουλου παρακολουθούσαν και κανένας δεν παρενέβη. Δεν είναι δυνατόν να φεύγει ένας κρατούμενος χωρίς χειροπέδες εκτός δικαστηρίου. Κινδυνεύει η σωματική μας ακεραιότητα»

ισχυρίστηκε η πολιτική αγωγή.

Οι ισχυρισμοί πυροδότησαν την ατμόσφαιρα. Έξαλλος ο πρώην υπουργός άρχισε να φωνάζει προς τη δικηγόρο πως θα καταθέσει μήνυση σε βάρος της:

«Ντροπή σας να λέτε τόσα ψέματα στο δικαστήριο! Να εγκαταλείψετε τη θέση της πολιτικής αγωγής αμέσως».

Η διαδικασία συνεχίστηκε με την απολογία της επί σειρά ετών λογίστριας του κ. Τσοχατζόπουλου, Ευφροσύνης Λαμπροπούλου. Η λογίστρια, είναι καταδικασμένη σε πρώτο βαθμό σε κάθειρξη 13 ετών και αρνείται τις κατηγορίες για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, που της αποδίδονται.

«Έμεινα τέσσερα χρόνια στη φυλακή για αυτήν την ιστορία. Δεν έζησα πολυτελή ζωή εγώ. Ουδέποτε έλαβα χρηματικό ποσό από τον κ. Τσοχατζόπουλο και τον κ. Ζήγρα, πέραν των λογιστικών υπηρεσιών που τους προσέφερα. Έντεκα υπουργούς είχα πελάτες και ποτέ δεν ζήτησα μία χάρη»,

ανέφερε μεταξύ άλλων η κ. Λαμπροπούλου στην απολογία της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ