ΕΛΛΑΔΑ

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού-Πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια προβλέπει η ΕΜΥ

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού-Πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια προβλέπει η ΕΜΥ
EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ

Άργησε μεν, αλλά φαίνεται πως έρχεται απότομα ο χειμώνας, καθώς όπως προβλέπει η ΕΜΥ, από το Σαββατοκύριακο, το σκηνικό του καιρού αλλάζει και σταδιακά έρχονται ακραία καιρικά φαινόμενα, σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια, ενδεχομένως και στην Αττική.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση από το Σάββατο, ενώ αναμένονται βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια με τα φαινόμενα να εντείνονται σταδιακά και να επεκτείνονται και ανατολικά.

Για τη Δευτέρα, η ΕΜΥ προβλέπει νεφώσεις με βροχές, κυρίως στις θαλάσσιες περιοχές, καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές και από το βράδυ τοπικές χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ και στα ανατολικά νότιοι 5 με 7 Μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει βαθμιαία πτώση στα βόρεια.

Για την Τρίτη και την Τετάρτη, η ΕΜΥ προβλέπει νεφώσεις με βροχές και στα ανατολικά και νότια τοπικές καταιγίδες, χιονοπτώσεις στα ορεινά και πιθανόν σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας χώρας.

Η θερμοκρασία μάλιστα αναμένεται να παρουσιάσει περαιτέρω πτώση σε όλη τη χώρα και να επικρατήσει παγετός τη νύχτα στα δυτικά και βόρεια της χώρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ