Τέλη κυκλοφορίας 2017: Χωρίς τροποποιήσεις στο TAXISNET
Στιγμιότυπο από την εκτύπωση των εκκαθαριστικών των τελών κυκλοφορίας στο Κέντρο Πληροφορικής του υπουργείου Οικονομικών (ΚΕΠΥΟ), την Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2006 στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων - Πηγή: EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος

Χωρίς τροποποιήσεις στην ειδική εφαρμογή του TAXISNET θα βρουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων τα τέλη κυκλοφορίας για το 2017 που θα κληθούν να πληρώσουν.

Οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, αφού εισέλθουν με τον προσωπικό κωδικό τους στην εφαρμογή για την εκτύπωση των τελών κυκλοφορίας, θα πρέπει να συμπληρώσουν τον ΑΦΜ τους, αλλά και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος και στη συνέχεια να πατήσουν στην επιλογή «εκτύπωση». 

signin

Βασική προϋπόθεση για να καταφέρετε να εκτυπώσετε τα τέλη είναι στο πεδίο της χρονολογίας να αναγράφεται 2017. 

teli

Τα τέλη κυκλοφορίας 2017 θα πρέπει να καταβληθούν έως τα τέλη Δεκεμβρίου 2016, ενώ όσοι αμελήσουν έστω και μία ημέρα να τα πληρώσουν τότε θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμο που ισούται με το ισόποσο των τελών.

Τι καλούνται να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων

Για επιβατηγά αυτοκίνητα, δίκυκλες και τρίκυκλες μοτοσικλέτες που έχουν ταξινομηθεί έως 31/10/2010, ο υπολογισμός των τελών κυκλοφορίας γίνεται αποκλειστικά βάσει του κυβισμού τους.

pinakas1

Για όσα αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες ταξινομήθηκαν από την 1η Νοεμβρίου 2010 και μετά, τα τέλη υπολογίζονται βάσει της εκπομπής ρύπων. Για να προκύψει το ποσό των τελών, πολλαπλασιάζονται οι εκπομπές ρύπων με την τιμή του αντίστοιχου κλιμακίου από τον παρακάτω πίνακα.

pinakas2

Διαβάστε επίσης