ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 21χρονου για πορνογραφία ανηλίκων

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 21χρονου για πορνογραφία ανηλίκων
Eurokinissi/Γιάννης Παναγόπουλος

Συνελήφθη 21χρονος στη Θεσσαλονίκη με την κατηγορία ότι κατείχε πορνογραφικό υλικό ανηλίκων, έπειτα από καταγγελία μιας μητέρας στην υποδιεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδας.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, η μητέρα της ανήλικης κατήγγειλε στις Αρχές ότι άγνωστος συνομιλούσε με την κόρη της σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης και κατάφερε να της αποσπάσει φωτογραφίες της με άσεμνο περιεχόμενο. Στη συνέχεια, απειλώντας την ότι θα τις δημοσιεύσει, την εκβίαζε προκειμένου να του αποστείλει επιπλέον φωτογραφίες.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών και όπως προέκυψε από την διαδικτυακή έρευνα και την έρευνα στην οικία του 21χρονου, στη δυτική Μακεδονία, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στις καταγγελλόμενες πράξεις.

Στην οικία του με τη συνδρομή αστυνομικών του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Εσωτερικός και εξωτερικός σκληρός δίσκος,
  • Δύο (2) κάρτες μνήμης,
  • Φορητό μέσο αποθήκευσης (USB Flash Drive),
  • Δύο (2) κινητά τηλέφωνα και ψηφιακός οπτικός δίσκος (CD).

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά μέσα απεστάλησαν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, για την περαιτέρω εργαστηριακή τους εξέταση. Ο νεαρός, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά: 111 88
Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD
Μέσω twitter: @CyberAlertGR

ΔΗΜΟΦΙΛΗ