ΕΛΛΑΔΑ

Εντατικές έρευνες για την εύρεση του 33χρονου στη Ζάκυνθο

Εντατικές έρευνες για την εύρεση του 33χρονου στη Ζάκυνθο
YouTube/imerazante.gr

Με αγωνία συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 33χρονου Γιώργου Ζουπάνου, τα ίχνη του οποίου έχουν χαθεί από τη βράδυ του Σαββάτου, όταν το αυτοκίνητο που επέβαινε παρασύρθηκε εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης που πλήττει τη Ζάκυνθο τις τελευταίες ώρες.

Τη δήλωση της εξαφάνισής του έκανε αρχικά στην Αστυνομία ο αδελφός του ενώ καθώς περνούν οι ώρες και παραμένει εξαφανισμένος, η κοινότητα του νησιού έχει κινητοποιηθεί για την εύρεση του, ενώ πολίτες έχουν αναρτήσει και τη φωτογραφία του άνδρα στα social media, ζητώντας πληροφορίες. Ο νεαρός άντρας είχε βγει χθες το βράδυ με παρέα για να διασκεδάσει. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ - ΜΠΕ, η αστυνομία γνωρίζει ότι μέχρι τις 02:30 τα ξημερώματα ο 33χρονος βρισκόταν σε νυχτερινό κέντρο. Στην συνέχεια τα ίχνη του χάθηκαν.

Το αυτοκίνητο του άτυχου βρέθηκε μέσα σε ένα χαντάκι αλλά όχι και ο ίδιος. Στη Ζάκυνθο έχουν φτάσει άνδρες ειδικού κλιμακίου της 6ης ΕΜΑΚ Πατρών με τον κατάλληλο εξοπλισμό ενώ στην προσπάθεια αυτή συνδράμει και η Πυροσβεστική, σύμφωνα με πληροφορίες από το τοπικό μέσο ενημέρωσης Ημέρα της Ζακύνθου.

Βίντεο από τις έρευνες της ΕΜΑΚ στο σημείο όπου βρέθηκε το αυτοκίνητο του άτυχου άνδρα:

Την ίδια ώρα, η έντονη κακοκαιρία που έχει πλήξει το νησί από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου, συνεχίζεται με την έντονη βροχόπτωση να έχει πλημμυρίσει σπίτια, δρόμους και καταστήματα, ενώ οι τοπικές Αρχές έχουν απαγορεύσει την κυκλοφορία των οχημάτων.

Δύσκολες ώρες περνούν κυρίως οι κάτοικοι στο χωριό των Αμπελοκήπων καθώς η στάθμη του νερού έχει ανέβει σε πολύ υψηλό επίπεδο. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου, η στάθμη του νερού ξεπέρασε το ένα μέτρο με αποτέλεσμα να είναι επικίνδυνη η διέλευση των οχημάτων.

Στο χωριό των Αμπελοκήπων, η πυροσβεστική υπηρεσία Ζακύνθου, αναγκάστηκε μάλιστα να απεγκλωβίσει οικογένεια ημεδαπών ενώ πραγματοποίησε δεκάδες αντλήσεις υδάτων σε σπίτια και καταστήματα.

Σύμφωνα με την Τροχαία οι οδικές αρτηρίες που είναι ακόμη επικίνδυνες είναι:

Ζακύνθου – Αλυκών

Ζακύνθου – Αμπελοκήπων

Επαρχιακός δρόμος Αμπελοκήπων δρόμος Λίμνος (από lidl προς Zante Beach Γέφυρα Λαγανά)

Ζάκυνθος – Ρομύρι

Ζάκυνθος – Τσιλιβί από την περιοχή Αυριακού

Ζάκυνθος – Καλαμάκι από ΚΤΕΟ

Εικόνες από το νησί κυκλοφούν και στα social media:

Στα όρια του βρίσκεται και ο χείμαρρος του Αγίου Χαραλάμπη από τις τεράστιες ποσότητες νερού οι οποίες συγκεντρώθηκαν και με ορμή τρέχουν προς τη θάλασσα.

Το ποτάμι που περνάει από τη νότια πλευρά της πόλης είναι τόσο φουσκωμένο και ορμητικό που σε περίπτωση που δεχτεί περισσότερο νερό, θα ξεχειλίσει με άγνωστες προεκτάσεις για τους κατοίκους της περιοχής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ