ΕΛΛΑΔΑ

Κάρτα σίτισης: Ενσωματώνεται στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Κάρτα σίτισης: Ενσωματώνεται στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης
EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ/φωτογραφία αρχείου

Αλλαγές έρχονται προσεχώς σε ότι αφορά την κάρτα σίτισης και το επίδομα ενοικίου.

Προσεχώς, κάρτα σίτισης και επίδομα ενοικίου δεν θα χορηγούνται ως ξεχωριστά επιδόματα, αφού ενσωματώνονται πλέον στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.

Μάλιστα, η Θεανώ Φωτίου έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως «δεν θα αλλάξουν τα εισοδηματικά κριτήρια για την καταβολή τους», προσθέτοντας ότι μετά την πιλοτική εφαρμογή του ΚΕΑ σε 30 Δήμους, έχουν εκπαιδευτεί υπάλληλοι σε ακόμη εκατό περιοχές, προκειμένου από 1/1/2017 να επεκταθεί το πρόγραμμα και σε άλλους δήμους της χώρας.

Το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης σχεδιάστηκε από το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και πρόκειται για ένα προνοιακό πρόγραμμα που απευθύνεται σε νοικοκυριά που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εισοδηματική ενίσχυση, πρόσβαση και διασύνδεση σε συμπληρωματικές κοινωνικές παροχές και υπηρεσίες, ανάλογα με τις ανάγκες των δικαιούχων (π.χ. κοινωνικά τιμολόγια), καθώς και μέτρα ένταξης στην εργασιακή και στην κοινωνική ζωή. Η ένταξη των δικαιούχων στο ΚΕΑ μπορεί να γίνεται ανά πάσα στιγμή με κριτήριο το εισόδημά τους των τελευταίων έξι μηνών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ