ΕΛΛΑΔΑ

Πού χτύπησε η κακοκαιρία την Τρίτη

Πού χτύπησε η κακοκαιρία την Τρίτη
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Η κακοκαιρία έχει χτυπήσει όλη τη χώρα. Τα χιόνια να πέφτουν από το πρωί της Τρίτης, προσφέροντας μια δόση πρώτη δόση Χριστουγέννων λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών. 

Συγκεκριμένα, στα "άσπρα ντύθηκε" η κεντρική Μακεδονία αλλά και οι ορεινές περιοχές της Θεσσαλονίκης, δημιουργώντας μάλιστα και πρόβλημα στο οδικό δίκτυο. Χιονόπτωση σημειώθηκε στο δρόμο Πανοράματος - Χορτιάτη, όπου η κυκλοφορία γίνεται με δυσκολία, καθώς και στις περιοχές βόρεια της λίμνης Βόλβης (Λαγκαδίκια, Περιστερώνας, Γερακαρού).

Κλειστός είναι από τις 8.30 το βράδυ ο δρόμος Χορτιάτη - Αγίου Βασιλείου, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, ενώ σε ορισμένες περιοχές είναι απαραίτητες και οι αλυσίδες (οδός Φλώρινας-Καστοριάς, μέσω Βίγλας και Βιτσίου και στην οδό Αετού-Νυμφαίου Φλώρινας).

Με αποφάσεις των οικείων δημάρχων, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των δήμων Αμυνταίου και Πρεσπών, αύριο Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016, θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους μία ώρα αργότερα, εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Χιόνια έπεσαν και στα ορεινά της Πελοποννήσου καθώς και στη Θεσσαλία. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων, Χρήστος Μιχαλάκης:

Με ελάχιστη χιονόπτωση σε υψόμετρο πάνω από 800 μέτρα αλλά με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες είναι το σκηνικό του καιρού, που έχει διαμορφωθεί μέχρι τώρα στα ορεινά των Τρικάλων και σε περιοχές, όπως το Περτούλι, Αγιόφυλλο, Μαλακάσι και Καστανία.

Ο ίδιος σημείωσε ότι δεν υπάρχουν μέχρι τώρα προβλήματα, καθώς τα 18 μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων βρίσκονται στους δρόμους ρίχνοντας αλάτι, ώστε να διεξάγεται χωρίς προβλήματα η κυκλοφορία.

Όσον αφορά την Καρδίτσα, χιόνι πέφτει σε όλο τον ορεινό όγκο ενώ οι θερμοκρασίες είναι ιδιαίτερα χαμηλές και το ύψος του χιονιού φτάνει στα 15 εκατοστά στον αυχένα Τυμπάνου και Αγίου Νικολάου. Πάντως, το οδικό δίκτυο είναι ανοικτό, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, καθώς τα μηχανήματα της περιφερειακής ενότητας βρίσκονται σε επιφυλακή ρίχνοντας επίσης αλάτι όπου χρειάζεται.

Ο χιονιάς πέρασε και από την Μαγνησία, κυρίως στα ορεινά του Πηλίου, όπου ξεκίνησε η χιονόπτωση από τις 7 το απόγευμα και σταδιακά έχει αρχίσει να ασπρίζει στέγες και ύπαιθρο, αλλά χωρίς να υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα με τους δρόμους.

Η θερμοκρασία στα Χάνια του Πηλίου στις 8 απόψε ήταν στους -4 και κατά την διάρκεια της νύχτας θα πέσει στους -7. Στον Βόλο ρίχνει χιονόνερο και τα θερμόμετρα δείχνουν 6 βαθμούς, ενώ η περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας, είναι έτοιμη με δεκάδες μηχανήματα να αποχιονίσουν τους δρόμους εάν χρειαστεί.

Διαβάστε ακόμα:

«Λευκή»Τετάρτη: χιόνια, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ