ΕΛΛΑΔΑ

Αρχή προστασίας Δεδομένων: Να αφαιρεθούν οι αναρτήσεις προσωπικών δεδομένων οροθετικών γυναικών

Αρχή προστασίας Δεδομένων: Να αφαιρεθούν οι αναρτήσεις προσωπικών δεδομένων οροθετικών γυναικών
Eurokinissi (φωτογραφία αρχείου)

Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ζητά να αφαιρεθούν -άμεσα- από τις ιστοσελίδες, οι αναρτήσεις προσωπικών δεδομένων οροθετικών εκδιδόμενων γυναικών.

Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα διαπίστωσε ότι σε οριμένες ιστοσελίδες εξακολουθούν να βρίσκονται αναρτημένες φωτογραφίες όπως και λοιπά στοιχεία ταυτότητας οροθετικών εκδιδόμενων γυναικών. Στοιχεία, τα οποία συγκαταλέγονται στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.

Στο πλαίσιο άσκησης των αρμοδιοτήτων της, η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, αποφάσισε να απευθύνει συστάσεις στις ιστοσελίδες αυτές, τονίζοντας:

1) να αφαιρέσουν άμεσα τις σχετικές αναρτήσεις, ενημερώνοντας την Αρχή

2) να μη δημοσιεύουν στο εξής δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα από την ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας, όταν πλέον έχει παρέλθει το χρονικό διάστημα κατά το οποίο εξυπηρετούνταν ο επιδιωκόμενος σκοπός, ιδίως όταν η ανάρτηση έχει αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Ακόμη, η Αρχή αναφέρει στην ανακοίνωση της ότι η αρχική ανάρτηση και δημοσίευση φωτογραφιών και στοιχείων στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας, μεταξύ των οποίων και η δημοσίευση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, «πραγματοποιείται μόνον κατόπιν εισαγγελικής διάταξης (άρθρο 2, στοιχ. β' του ν. 2472/1997) στην οποία προσδιορίζεται τόσο ο τρόπος δημοσιοποίησης όσο και το χρονικό διάστημα που θα διαρκέσει αυτή» και καλεί όσους προβαίνουν σε παρόμοιες αναρτήσεις να προσαρμοστούν στις συστάσεις της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ