ΕΛΛΑΔΑ

Επέτειος Γρηγορόπουλου: «Βομβαρδισμένο τοπίο» τα Εξάρχεια (pics)

Επέτειος Γρηγορόπουλου: «Βομβαρδισμένο τοπίο» τα Εξάρχεια (pics)
CNN Greece

"Καμένη" γη άφησαν πίσω τους οι αντιεξουσιαστές που για ακόμη μια φορά επιδόθηκαν σε συγκρούσεις με τις δυνάμεις των ΜΑΤ στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων ανήμερα της επετείου της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Πέτρες, μάρμαρα, καδρόνια, δακρυγόνα, σπασμένα μπουκάλια και φωτοβολίδες έχουν μετατρέψει την περιοχή σε... βομβαρδισμένο τοπίο. Από τη μανία των αντιεξουσιαστών δεν γλίτωσε ένα αυτοκίνητο το οποίο κάηκε ολοσχερώς στην οδό Τοσίτσα, όπως επίσης και ένα περίπτερο στην οδό Στουρνάρη.

ΕΞΑΡΧΕΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

(Φωτογραφία CNN Greece)

Όπως μπορείτε να δείτε στις εικόνες, οι αντιεξουσιαστές στην προσπάθειά τους να βρουν πολεμοφόδια έσπασαν μέχρι και σκαλοπάτια των εισόδων αρκετών σπιτιών όπως και πεζοδρόμια.

ΕΑΡΧΕΙΑ 5

(Φωτογραφία CNN Greece)

Οι αντιεξουσιαστές δεν δίστασαν να σπάσουν την τζαμαρία της εισόδου μίας πολυκατοικίας και να επιτεθούν με μολότοφ στο φυλάκιο του Μουσείου επί της οδού Μπουμπουλίνας.

ΕΞΑΡΧΕΙΑ 4

(Φωτογραφία CNN Greece)

Στην Οδό Σολομού 34, ομάδα αντιεξουσιαστών επιχείρησε να μπει σε ταράτσα πολυκατοικίας προκειμένου να πετούν πέτρες στις αστυνομικές δυνάμεις. Στην προσπάθεια τους αυτή επιχείρησαν να ξηλώσουν το προστατευτικό συρματόπλεγμα της πόρτας αλλά δεν το κατάφεραν.

Οι ένοικοι και ιδιοκτήτες της πολυκατοικίας δηλώνουν ανάστατοι μετά από αυτό το συμβάν. Και παράλληλα τονίζουν ότι συνέχεια βρίσκονται στο ίδιο έργο θεατές με τα επεισόδια στα Εξάρχεια.Την ίδια ώρα, άνθρωποι της Αστυνομίας δηλώνουν ότι κατά την διάρκεια των επεισοδίων έσπασαν πολλά τζάμια πολυκατοικιών.

Αναφορικά με τα οδοφράγματα των αναρχικών που έκαιγαν όλη τη νύχτα, αυτά στήθηκαν ίσως για πρώτη φορά με... γλάστρες, όπως επίσης και τραπέζια μαζί με καμένους κάδους.

ΕΞΑΡΧΕΙΑ 2

(Φωτογραφία CNN Greece)

Σημειώνεται ότι από τις χθεσινές συγκρούσεις η αστυνομία προχώρησε σε 25 συλλήψεις και 26 προσαγωγές, ενώ τραυματίστηκαν και τρεις αστυνομικοί.

Διαβάστε επίσης:

Αλέξης Γρηγορόπουλος: Ακόμα μία νύχτα βίας και επεισοδίων στα Εξάρχεια

ΔΗΜΟΦΙΛΗ