ΕΛΛΑΔΑ

Εξάρθρωση μεγάλου κυκλώματος παραγωγής αναβολικών από την ΕΛΑΣ

Εξάρθρωση μεγάλου κυκλώματος παραγωγής αναβολικών από την ΕΛΑΣ
Twitter / ZoomInKorea

Μεγάλο κύκλωμα το οποίο παρήγαγε και διακινούσε αναβολικές ουσίες κατάφερε να εξαρθρώσει η ελληνική αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, πρόκειται για οργανωμένη επιχείρηση παρασκευής σκευασμάτων ντόπινγκ για αθλητές και γυμναστήρια, που έκανε και εξαγωγή μεγάλων ποσοτήτων, κυρίως στη Μεγάλη Βρετανία.

Από τις αρμόδιες Αρχές εξετάζεται μεταξύ άλλων και ο ρόλος στην υπόθεση, ενός αστυνομικού που υπηρετεί μάλιστα και στην διεύθυνση Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας.

Το βέβαιο είναι ότι ο αστυνομικός γνώριζε την δραστηριότητα του κυκλώματος και φέρεται να αγόραζε και ο ίδιος αναβολικά.

Οι αστυνομικοί της οικονομικής αστυνομίας έχουν εντοπίσει ολόκληρο εργοστάσιο παραγωγής αναβολικών, το οποίο στεγάζεται σε τριώροφο κτήριο στην περιοχή της νοτιοανατολικής Αττικής, από όπου γινόταν και η διακίνηση των σκευασμάτων.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 11 άτομα, ενώ έχουν κατασχεθεί εκατοντάδες χιλιάδες αμπούλες με τεστοστερόνη και άλλες ουσίες, καθώς και περίπου 90.000 λίρες Αγγλίας.

Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και άμα τη ολοκλήρωση της, πιθανότατα αύριο, θα γίνουν και οι σχετικές ανακοινώσεις από την ΕΛ.ΑΣ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ