ΕΛΛΑΔΑ

Αντιμέτωπη με τη νέα γενιά «μπαχαλάκηδων» στα Εξάρχεια η αστυνομία

Αντιμέτωπη με τη νέα γενιά «μπαχαλάκηδων» στα Εξάρχεια η αστυνομία

Μπροστά σε μια νέα ομάδα στρατολογημένων «μπαχαλάκηδων» που έχουν σκοπό να μετατρέψουν τα Εξάρχεια σε πεδίο μάχης, εκτιμούν ότι βρέθηκαν στα επεισόδια της 6ης Δεκέμβρη αξιωματικοί της αστυνομίας.

Στις εικόνες μάλιστα που έχουν καταγραφεί από τους ίδιους τους ταραξίες σε βίντεο που ανέβηκε στο site των αντιεξουσιαστών, καταγράφονται όλες οι κινήσεις των «μπαχαλάκηδων» να πετούν βροχή από μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις και τις οποίες πυροδοτούσαν ο ένας μετά τον άλλο.

Τις περισσότερες φορές μάλιστα χρησιμοποιούσαν εκρηκτικές μολότοφ. Οι αρχές διαπίστωσαν ότι οι ομάδες των νεαρών στα προχθεσινά επεισόδια χρησιμοποιούσαν σιδερένιους σωλήνες ως εκτοξευτήρες για τις εκρηκτικές μολότοφ με σκοπό να φτάσουν όσο πιο μακριά γίνεται και να προκαλέσουν όσο γίνεται μεγαλύτερη ζημιά.

Από τις 25 συλλήψεις στις οποίες προχώρησε η αστυνομία κανένας δεν είχε απασχολήσει τις αρχές στο παρελθόν. Δεν είχε καταγραφεί ούτε προσαγωγή. Τα δυο αυτά δεδομένα κάνουν τις αρχές να πιστεύουν ότι οι ομάδες των αντιεξουσιαστών έχουν αρχίσει να στελεχώνουν τις ομάδες κρούσης με άτομα που είναι άγνωστα στην αστυνομία με στόχο να κινούνται πιο άνετα και φυσικά να δυσκολεύει το ενδεχόμενο για τους αστυνομικούς, να εντοπίσουν τα άτομα και να συλληφθούν.

Οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες ήταν γεννημένοι το 1994 και το 1993 ενώ συνελήφθη μόνο ένα άτομο μεγαλύτερο σε ηλικία, συγκεκριμένα 42 ετών, ενώ 8 συλληφθέντες έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας όταν κατά των διάρκεια των επεισοδίων αυτοί μπήκαν σε ένα μίνι μάρκετ και άρπαξαν εμπορεύματα κάνοντας "πλιάτσικο".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ