Το ΥΠΟΙΚ ζητά από τον Άκη Τσελέντη να επιστρέψει 23.315 ευρώ
Πηγή: EUROKINISSI

Μισθούς ύψους 23.315 ευρώ καλείται να επιστέψει ο καθηγητής σεισμολογίας και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκης Τσελέντης, καθώς του καταλογίζουν αδικαιολόγητη αποχή από τα καθήκοντά του.

Σύμφωνα με το έγγραφο του Υπουργείου Οικονομικών, ζητείται από τον κ. Τσελέντη να επιστρέψει αναδρομικά το προαναφερόμενο ποσό, καθώς διαπιστώθηκε ότι έλειπε από την εργασία του, κατά το διάστημα από 01/09/2014 έως και 09/10/2016.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται, το ποσό θα πρέπει να καταβληθεί έως τις 9 Ιανουαρίου 2017.

Σύμφωνα με το tempo24, ως απάντηση στο υπουργείο Οικονομικών, ο κ. Τσελέντης, έβγαλε μια οργισμένη ανακοίνωση στην οποία αναφέρει τα εξής:

«Και επειδή πρέπει να ΕΚΤΕΘΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ διαβάστε το παρακάτω έγγραφο, που έλαβα επειδή αυτά τα δυο χρόνια που είμαι Δ/ντης στο Γεωδυναμικό αδυνατούσα να κατεβαίνω κάθε εβδομάδα να κάνω ένα εξαμηνιαίο μάθημα, ζητούν αναδρομικά μισθούς δυο χρόνων λες και ήμουν κανένας αργόσχολος Καθηγητής.... Ενώ γνωρίζουν ότι προΐσταμαι δυο επιχειρησιακών κέντρων του Γεωδυναμικού και του Εθνικού κέντρου προειδοποίησης για τσουνάμι, όλα αυτά στον άνθρωπο που τους έφτιαξε από το μηδέν ένα σεισμολογικό κέντρο που τίμησε το Παν/μιο που διδάσκουν τα βιβλία μου που όργωσα όλα τα βουνά της Δυτικής Ελλάδας τοποθετώντας σεισμογράφους, που τους έφερα πάνω από 10 εκ € ερευνητικά προγράμματα κλπ κλπ. Ενοχλήθηκαν κάποιοι που έγινα Καθηγητής στο Παν/μιο Αθηνών και δεν κάθισα να ανέχομαι άλλο τέτοιες καταστάσεις. Αλλά το ίδιο δεν έγινε και με τον διάσημο Καθηγητή Ματσούκα, τον πρωτοπόρο στην έρευνα ενάντια στο Αλτσχαιμερ που αρνήθηκαν να τον κάνουν ομότιμο!!!!!"».

Το έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών:

tselentis

Διαβάστε επίσης