ΕΛΛΑΔΑ

Τεράστια επιχείρηση της Τροχαίας με 5.639 ελέγχους στην Αθήνα (pics&vid)

Τεράστια επιχείρηση της Τροχαίας με 5.639 ελέγχους στην Αθήνα (pics&vid)
astynomia.gr

Εντυπωσιακά ήταν τα αποτελέσματα μετά τη συντονισμένη επιχείρηση της αστυνομίας, στην οποία περιλαμβάνονταν έλεγχοι σε οδηγούς ταξί, παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητα, καθώς και έλεγχοι για αλκοτέστ σε οδηγούς, κατά το διήμερο 16-17 Δεκεμβρίου 2016.

Στην συγκεκριμένη επιχείρηση συμμετείχε το σύνολο των Υπηρεσιών Τροχαίας της Διεύθυνσης Αττικής ενώ συγκροτήθηκαν 57 συνεργεία, αποτελούμενα συνολικά από 383 αστυνομικούς, κατά μήκος οδικών αξόνων που παρουσιάζουν μεγάλη συχνότητα τροχαίων ατυχημάτων, υψηλή παραβατικότητα ή άλλες ιδιαιτερότητες και υπαγορεύουν την έντονη τροχονομική αστυνόμευση.

ASTYNOMIA 1

(Πηγή φωτογραφίας astynomia.gr

Αναλυτικά, διενεργήθηκαν 5.639 τροχονομικοί έλεγχοι σε οδηγούς οχημάτων και βεβαιώθηκαν συνολικά 2.448 παραβάσεις επισείουσες διοικητικά πρόστιμα, εκ των οποίων 189 επιφέρουν και επιπρόσθετες ποινικές κυρώσεις ως εξής:

- Οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος: 72
- Παραβίαση ερυθρού σηματοδότη: 117
- Υπερβολική ταχύτητα: 386
- Μη χρήση προστατευτικού κράνους: 104
- Μη χρήση ζώνης ασφαλείας: 85
- Χρήση κινητού τηλεφώνου: 1 19
- Ανασφάλιστα οχήματα: 54
- Λοιπές τροχαίες παραβάσεις: 1.511

Περαιτέρω, συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν με την αυτόφωρη διαδικασία στον κατά τόπο αρμόδιο Εισαγγελέα Πλημ/κών, συνολικά 104 οδηγοί για διάφορα αδικήματα του κ.ο.κ, μεταξύ των οποίων στέρηση ή πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης, οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, κατάληψη δημόσιου χώρου με εμπόδια για διευκόλυνση της στάθμευσης. Επιπλέον, συνελήφθησαν 15 επαγγελματίες οδηγοί ταξί για επέμβαση στο ταξίμετρο και την ταμειακή μηχανή προς αποφυγή έκδοσης αποδείξεων.

Επιπρόσθετα, ακινητοποιήθηκαν 66 οχήματα και αφαιρέθηκαν:

268 πινακίδες κυκλοφορίας
436 άδειες ικανότητας οδήγησης
162 άδειες κυκλοφορίας

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, παρόμοιες ειδικές εξορμήσεις θα προγραμματισθούν και θα επαναληφθούν στο μέλλον σε περιοχές της Αττικής που παρουσιάζουν αυξημένη και επικίνδυνη παραβατικότητα.

Φέτος στις γιορτές η Τροχαία έχει εγκαινιάσει μία μεγάλη καμπάνια για την οδική ασφάλεια, με την συμμετοχή δημοσιογράφων του αστυνομικού ρεπορτάζ και του γνωστού ηθοποιού Κώστα Κόκλα, προκειμένου να προωθηθεί στα ηλεκτρονικά μέσα και στο διαδίκτυο, για την ευαισθητοποίηση των οδηγών.

Σε αυτή την μεγάλη καμπάνια συμμετέχει και το CNN Greece. Το βίντεο έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και στους επίσημους λογαριασμούς του Σώματος στο Youtube, το Facebook και το Twitter.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ