ΕΛΛΑΔΑ

Νέα δεδομένα από την Αστυνομία για την πυρκαγιά στο περίπτερο

Νέα δεδομένα από την Αστυνομία για την πυρκαγιά στο περίπτερο
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Νέα στοιχεία και άλλη διάσταση στο ποιος μπορεί να βρίσκεται πίσω από τη φωτιά που κατέστρεψε το περίπτερο που βρίσκεται στη Πατησίων δίπλα ακριβώς από το Πολυτεχνείο, δίνει το βίντεο που έχουν στα χέρια τους οι αρχές.

Σύμφωνα να λοιπόν με αυτό το υλικό φαίνεται ότι τρία άτομα -χρήστες ναρκωτικών -που μετά βίας μπορούν να περπατήσουν, πλησιάζουν στο περίπτερο και εκείνη τη στιγμή βγαίνει έξω και αρχίζει να συζητά μαζί τους ο υπάλληλος υπήκοος του Μπανγκλαντές.

Η συζήτηση δεν φαίνεται να γίνεται σε έντονο ύφος ούτε στο βίντεο αποτυπώνεται να χτυπούν στο κεφάλι οι τρεις άνδρες τον υπάλληλο. Μάλιστα -σύμφωνα πάντα με το ίδιο οπτικό υλικό -οι τρεις άγνωστοι άνδρες μόλις τελείωσαν τη συζήτηση με τον υπάλληλο απομακρύνθηκαν χωρίς να φαίνεται να βάζουν φωτιά. Αμέσως μετά ο υπάλληλος μπαίνει στο περίπτερο και δευτερόλεπτα μετά ξεσπά πυρκαγιά.

Στελέχη της αστυνομίας που είδαν το βίντεο υποστηρίζουν ότι "... δεν έχουμε πειστεί ότι έχουμε να κάνουμε με άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου. Θέλουμε χρόνο για να ερευνήσουμε την υπόθεση. Το βίντεο μας έχει δημιουργήσει δεδομένα που θέλουν ψάξιμο...."

Και ακριβώς επειδή οι αρχές δεν έχουν καταλήξει αν προκύπτει εμπλοκή αντιεξουσιαστών, την υπόθεση ανέβαλε το τοπικό τμήμα ασφαλείας και όχι η κρατική ασφάλεια.

Πάντως οι αστυνομικοί θα πάρουν λεπτομερή κατάθεση από τον υπάλληλο αλλά και από τους αλλοδαπούς ιδιοκτήτες του περιπτέρου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ