ΕΛΛΑΔΑ

Λεχαινά: Μαθητές ειδικού σχολείου κάνουν μάθημα σε κοντέινερ (pics)

Λεχαινά: Μαθητές ειδικού σχολείου κάνουν μάθημα σε κοντέινερ (pics)
patrisnews.com

Τα 14 παιδιά του ειδικού σχολείου στα Λεχαινά του νομού Ηλείας εδώ και 12 χρόνια κάνουν μάθημα σε κοντέινερ.

Στις αρχές του 1998 ιδρύθηκε το ειδικό σχολείο. Έως το 2004 φοιτούσαν περίπου 10-12 παιδιά και στεγαζόταν σε ενοικιαζόμενο χώρο εντός της πόλης των Λεχαινών. Από το 2004 το Ειδικό Σχολείο εγκαθίσταται προσωρινά σε λυόμενες αίθουσες (κοντέινερ) στον προαύλιο χώρο του Β Δημοτικού Σχολείου. Και από τότε ξεκινά το...μαρτύριο.

Από το 2004 μέχρι σήμερα, σύμφωνα με το patrisnews.com, το ειδικό σχολείο στο οποίο φοιτούν 14 παιδιά (9 αγόρια και 5 κορίτσια) παραμένει στον προαύλιο χώρο του Β Δημοτικού, αλλά και στα κοντέινερ τα οποία έχουν εμφανίσει πολλά σημάδια σαπίλας.,

l2

(Πηγή: patrisnews.com)

Ελλείψεις και σε προσωπικό

Μέσα σε αυτά το κοντέινερ των λίγων τετραγωνικών μέτρων κινούνται τα παιδιά που χρήζουν ειδικής εκπαίδευσης. Ο διευθυντής του σχολείου, Χρήστος Μυλωνάκης και οι άλλοι δάσκαλοι δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για τα παιδιά αυτά.

«Στο Ειδικό Σχολείο φοιτούν 14 παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχές που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού, έχουν διάφορα νευρολογικά και κινητικά προβλήματα, προβλήματα λόγου, ή είναι παιδιά με δυσκολίες συναισθηματικού και κοινωνικού τύπου», λέει ο διευθυντής του σχολείου στο patrisnews.com και συνεχίζει:

Το Σχολείο μας καλύπτει την περιφέρεια των δήμων Πηνειού και Ανδραβίδας Κυλλήνης. Όσον αφορά στο εκπαιδευτικό προσωπικό, το σχολείο στελεχώνεται από τέσσερις δασκάλους ειδικής αγωγής, έναν φυσικοθεραπευτή, έναν λογοθεραπευτή, έναν Κοινωνικό Λειτουργό και ένα ειδικό βοηθό. Δυστυχώς δεν διαθέτει ούτε ψυχολόγο ούτε σχολικό νοσηλευτή, ειδικότητες απαραίτητες για τις ανάγκες αυτών των παιδιών.

l3

(Πηγή: patrisnews.com)

«Στις 12 Νοεμβρίου του 2014, στείλαμε έγγραφο στο Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης και το κοινοποιήσαμε και σε άλλες υπηρεσίες με το οποίο ζητούσαμε να ανεγερθεί κατάλληλο διδακτήριο με προδιαγραφές ειδικής αγωγής για να λειτουργεί απρόσκοπτα. Δυστυχώς από τότε μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει κάποια απάντηση. Συναντήθηκα και δύο τρεις φορές με τον δήμαρχο Ναμπίλ Μοράντ αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα» προσθέτει ο διευθυντής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ