ΕΛΛΑΔΑ

Τα κάλαντα στον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο από μαθητές και χορωδίες

Τα κάλαντα στον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο από μαθητές και χορωδίες
EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Τα κάλαντα και παραδοσιακά τραγούδια άκουσε την Παρασκευή ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, από μαθητές και χορωδίες συλλόγων και φορέων.

Την Αρχιεπισκοπή Αθηνών επισκέφθηκαν μέλη του Συλλόγου Ηπειρωτών, τα παιδιά από το Ίδρυμα Κόκκορη συνοδευόμενα από τον διευθυντή του Ιδρύματος, π. Νικόδημο Φαρμάκη, μαθητές από το 74ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, το Εκκλησιαστικό Ίδρυμα Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής με το διευθυντή π. Ειρηναίο Νάκο, τα παιδιά από το Βαφειαδάκειο Παιδικό Σταθμό, οι μαθητές από τη Σχολή Λαμπίρη και την Ιόνιο Σχολή.

Επίσης, υπό τη συνοδεία της γενικής διευθύντριας του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας (ΚΕΣΟ) Μαίρης Πίνη μαθητές από τα Εκπαιδευτήρια Γείτονα, τον παιδικό σταθμό Κολωνού και το 28ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών, του συνοικισμού Καποτά, επισκέφθηκαν τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για να του ψάλουν τα κάλαντα ως είθισται και να λάβουν την ευχή του.

Μάλιστα, όπως γράφει το ΑΠΕ, τους μαθητές του 28ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών συνόδευε και ο μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρας, ο οποίος είχε μεριμνήσει κατόπιν αιτήματος του σχολείου και με ενέργειες του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας να εμβολιασθούν όλοι οι μαθητές.

Ο αρχιεπίσκοπος απηύθυνε έκκληση προς τους μεγαλύτερους μαθητές να αγωνίζονται, διότι «είστε η ελπίδα μας. Εμείς θα παραδώσουμε τη σκυτάλη στα χέρια σας και εσείς πρέπει να τρέξετε, να κάνετε τον αγώνα σας», τους είπε και πρόσθεσε πως «στην εποχή μας λείπει ο πολιτισμός».

Επιπλέον, ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος άκουσε τα κάλαντα από τα μέλη του Συλλόγου Θρακιωτών από τον Ι.Ν. Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών, τη χορωδία της Ελληνικής Αστυνομίας, μαθητές της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής, καθώς και από τα μέλη της Ευξείνου Λέσχης Αθηνών, τα οποία παρουσίασαν στον αρχιεπίσκοπο σημαντικά βιβλία από το αρχείο τους με ανεκτίμητη ιστορική αξία.

Το Σάββατο, παραμονή Χριστουγέννων, αναμένεται από νωρίς το πρωί σύλλογοι και φορείς να επισκεφθούν τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, επίσης για να του ψάλλουν τα κάλαντα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ