ΕΛΛΑΔΑ

Τα «παραδοσιακά κάλαντα» ζήτησε να ακούσει ο Αλ. Τσίπρας

Τα «παραδοσιακά κάλαντα» ζήτησε να ακούσει ο Αλ. Τσίπρας
Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Αθήνας και η Δημοτική Φιλαρμονική Αμφιλοχίας έφεραν το χριστουγεννιάτικο κλίμα στο Μέγαρο Μαξίμου και έψαλλαν τα κάλαντα στον Αλέξη Τσίπρα.

Αρχικά, ο πρωθυπουργός υποδέχθηκε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του Μουσικού Σχολείου και αντάλλαξε μαζί τους ευχές για τα Χριστούγεννα.

Οι μαθητές ξεκίνησαν με τα αγγλικά κάλαντα, το γνωστό "Jingle Bells", και όταν τελείωσαν ο πρωθυπουργός παρατήρησε «αυτά είναι του ευρώ... Θέλω παραδοσιακά κάλαντα», ενώ ρώτησε εάν υπάρχουν μαθητές που παίζουν μπουζούκι. «Στο 1ο Ειδικό Σχολείο Καλαμάτας που επισκέφθηκα ήταν τρεις μαθήτριες που έπαιζαν μπουζούκι», είπε ο κ. Τσίπρας.

4002274 copy

EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Η χορωδία των μαθητών συνέχισε με το "Ave Maria" και καθώς ενισχύθηκε από άλλους μαθητές με παραδοσιακά όργανα, ακούστηκαν και τα παραδοσιακά "Καλήν εσπέραν Άρχοντες...".

4002253

EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Ο κ. Τσίπρας, φωτογραφήθηκε με τους μαθητές και έκανε δώρο στο σχολείο ένα πιάνο, «για να το χρησιμοποιούν όλοι οι μαθητές», όπως είπε, καθώς και ατομικά δώρα. Δώρα προσέφεραν στον πρωθυπουργό και οι μαθητές του σχολείου, ανάμεσα στα οποία ήταν και ένας πίνακας του Φασιανού.

4002266

EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Ακολούθησε η μπάντα του Δήμου Αμφιλοχίας που έπαιξε τα κάλαντα και παραδοσιακές χριστουγεννιάτικες μελωδίες.

Τα μέλη της μπάντας ευχήθηκαν στον πρωθυπουργό χρόνια πολλά και καλή δύναμη και του ζήτησαν να επισκεφθεί γρήγορα την πόλη τους.

4002243 copy

EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, οι υπουργοί Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης και Χριστόφορος Βερναρδάκης και ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας.

Με τη σειρά του ο πρωθυπουργός έστειλε και ένα δημόσιο μήνυμα μέσω του λογαριασμού του στο Twitter στα παιδιά:

Ευχές για καλά Χριστούγεννα και καλές γιορτές. Με αλληλεγγύη και δημοκρατία, με αξιοπρέπεια και αισιοδοξία για προκοπή και δικαιοσύνη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ