ΕΛΛΑΔΑ

Κυριάκος Αμοιρίδης: Στη Βραζιλία μεταβαίνουν Έλληνες αστυνομικοί

Κυριάκος Αμοιρίδης: Στη Βραζιλία μεταβαίνουν Έλληνες αστυνομικοί

Για τη Βραζιλία αναχωρούν σήμερα Έλληνες αστυνομικοί για την υπόθεση της δολοφονίας του Έλληνα πρέσβη.

Πρόκειται για αστυνομικούς του τμήματος ανθρωποκτονιών της ασφαλείας Αττικής αλλά και αστυνομικούς από την διεύθυνση αστυνομικής συνεργασίας που θα αποτελούν επίσημα μέλη διπλωματικής αποστολής στην Βραζιλία.

Οι Έλληνες αξιωματικοί έχουν έτοιμο τον κατάλογο με όσα θα ζητήσουν να παρακολουθήσουν οι ίδιοι, από τις αρχές της χώρας που διαπράχθηκε η δολοφονία του Έλληνα πρέσβη και θα περιμένουν την απάντηση για το ποια από τα αιτήματα τους μπορούν να ικανοποιηθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες που CNN Greece οι ελληνικές αρχές θα ζητήσουν να έχουν πρόσβαση στη δικογραφία της δολοφονίας, να μεταβούν οι ίδιοι στο σημείο που βρέθηκε απανθρακωμένο το πτώμα του Έλληνα πρέσβη αλλά και να μιλήσουν με υπόπτους και κατηγορούμενους.

Άλλωστε είναι σε εξέλιξη η δικαστική συνδρομή που έχει ζητηθεί από τις ελληνικές δικαστικές αρχές.

Η παρουσία των Ελλήνων αστυνομικών θεωρείται επιβεβλημένη καθώς οι επίσημες ελληνικές αρχές θα ενημερωθούν απευθείας για την πορεία των ερευνών ενώ θα βοηθούν με πληροφορίες την αστυνομία της Βραζιλίας που έχει το πρώτο και κύριο ρόλο στην εξιχνίαση της υπόθεσης του στυγερού εγκλήματος.

Πάντως η επικοινωνία ανάμεσα στις αστυνομίες των δυο χωρών είναι ανοιχτή και δεν αποκλείεται να ληφθούν καταθέσεις στην Ελλάδα από συγγενείς, φίλους και συνεργάτες του Έλληνα πρέσβη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ