ΕΛΛΑΔΑ

Τέλη κυκλοφορίας 2017: Λήγει την Δευτέρα η προθεσμία της πληρωμής

Τέλη κυκλοφορίας 2017: Λήγει την Δευτέρα η προθεσμία της πληρωμής
Φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μέχρι και αύριο Δευτέρα 9/1 έχει παραταθεί η προθεσμία πληρωμής για τα τέλη κυκλοφορίας 2017, καθώς και για την κατάθεση πινακίδων στην εφορία. Η ίδια παράταση ισχύει και για την κατάθεση πινακίδων οχημάτων από όσους επιθυμούν να τα θέσουν σε «ακινησία».

 

Σημειώνεται, πως σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, το πρόστιμο είναι ίσο με το ύψος των τελών που θα έπρεπε να είχε εξοφληθεί.

Όσοι ακόμη δεν έχετε εκτυπώσει το σχετικό ειδοποιητήριο για την πληρωμή του ποσού που αναλογεί στο όχημά σας, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:

Πληκτρολογείτε www.gsis.gr και στη συνέχεια κάνετε κλικ στο πεδίο ΕΙΣΟΔΟΣ.

eisodos

Στη συνέχεια συμπληρώνετε στα αντίστοιχα πεδία τόσο τον ΑΦΜ σας όσο και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός σας και ακολούθως κάνετε κλικ στο πεδίο ΑΝΑΖΗΤΗΖΗ.

afm

Εφόσον τα στοιχεία που εισάγατε είναι σωστά, θα του εμφανιστεί στην οθόνη το μήνυμα ΕΠΙΤΥΧΗΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ, και το επόμενο βήμα που πρέπει να κάνετε, είναι ένα κλικ στο πεδίο ΕΚΤΥΠΩΣΗ.

Τι θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων

Για επιβατηγά αυτοκίνητα, δίκυκλες και τρίκυκλες μοτοσικλέτες που έχουν ταξινομηθεί έως 31/10/2010, ο υπολογισμός των τελών κυκλοφορίας γίνεται αποκλειστικά βάσει του κυβισμού τους.

pinakas1

Για όσα αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες ταξινομήθηκαν από την 1η Νοεμβρίου 2010 και μετά, τα τέλη υπολογίζονται βάσει της εκπομπής ρύπων. Για να προκύψει το ποσό των τελών, πολλαπλασιάζονται οι εκπομπές ρύπων με την τιμή του αντίστοιχου κλιμακίου από τον παρακάτω πίνακα.

pinakas2

ΔΗΜΟΦΙΛΗ