ΕΛΛΑΔΑ

Πτολεμαϊδα: Επανέρχεται σταδιακά η παροχή θέρμανσης

Πτολεμαϊδα: Επανέρχεται σταδιακά η παροχή θέρμανσης
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Αποκαταστάθηκε η βλάβη στην 3η μονάδα του ΑΗΣ Καρδιάς και μετά την επανεκκίνησή της, εντάσσεται σταδιακά στο σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας προσφέροντας παράλληλα το απαραίτητο φορτίο για τη θέρμανση της πόλης.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του εργοστασίου, Βασίλη Τσίγκα, σε δύο ώρες η λειτουργία της 3ης μονάδας θα βρίσκεται στο μέγιστο της ισχύος της προσφέροντας 50 θερμικά Mw για την τηλεθέρμανση της πόλης.

Καθώς όμως η 4η μονάδα θα παραμείνει για αρκετό καιρό εκτός λειτουργίας, το θερμικό φορτίο δεν αρκεί για τις ανάγκες θέρμανσης της πόλης και ειδικά αυτή την περίοδο που οι θερμοκρασίες βρίσκονται πολύ κάτω του μηδενός.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΤΗΠ Γιώργο Κάλφα, καθότι η τηλεθέρμανση δεν θα αποδίδει το μέγιστο της ισχύος της «θα υποχρεωθούμε να προχωρήσουμε στην εκ περιτροπής τροφοδοσία ορισμένων περιοχών της πόλης κατά τη διάρκεια του 24ωρου».

Παράλληλα, θα ενισχύει την θέρμανση της πόλης η εφεδρεία που διαθέτει το σύστημα με τη λειτουργία λέβητα πετρελαίου ισχύος 25 θερμικών Mw.

Οπως γράφει το ΑΠΕ, οι μονάδες 3 & 4 του Ατμοηλεκτρικού σταθμού Καρδιάς τέθηκαν εκτός λειτουργίας κατά τη διάρκεια της νύκτας, όταν ο ολικός παγετός με θερμοκρασίες -17 βαθμούς Κελσίου επηρέασε τη λειτουργία δύο διακοπτών μεσαίας και υπερυψηλής τάσης που βρίσκονται έξω από το εργοστάσιο στον υποσταθμό του ΑΗΣ και ρυθμίζουν την ομαλή λειτουργία του δικτύου των 150.000 και 400.000 volt.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να τεθεί αρχικά εκτός λειτουργίας η 3η μονάδα και στη συνέχεια η βλάβη αυτή να συμπαρασύρει και τη λειτουργία της 4ης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ