ΕΛΛΑΔΑ

Αποκάλυψη: «Κλειδί» ο 37άχρονος ληστής στις σχέσεις ποινικών - τρομοκρατών

Αποκάλυψη: «Κλειδί» ο 37άχρονος ληστής στις σχέσεις ποινικών - τρομοκρατών
Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Βασικός προμηθευτής σχεδόν όλων των τρομοκρατικών οργανώσεων, φέρεται να είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 37χρονος που συνελήφθη πρόσφατα ως μέλος συμμορίας που διέπραττε ληστείες.

Το κουβάρι για την αντιτρομοκρατική -που μέσω του 37χρονου έφτασε και στα ίχνη της Πόλας Ρούπα- άρχισε να ξετυλίγεται όταν στα γραφεία της, έφτασε η πληροφορία ότι, ακόμα και μέσα από τις φύλακες Τρικάλων, όπου ο 37χρονος ήταν έγκλειστος για την υπόθεση απαγωγής του επιχειρηματία Μυλωνά, τροφοδοτούσε με όπλα τόσο την ομάδα Μαζιώτη, όσο και την ομάδα Πετρακάκου.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του CNN Greece, οι αρχές, είχαν διαπιστώσει ότι το αυτόματο όπλο MP5 που είχε βρεθεί στη γιάφκα του Επαναστατικού Αγώνα στην οδό Αιγίνης, είχε κλαπεί από φρουρό της Εθνικής Τράπεζας στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια ληστείας. Τη ληστεία είχε κάνει ο Παλαιοκώστας μαζί με τον Πετρακάκο. Λίγο αργότερα, οι αρχές διαπίστωσαν ότι δύο αυτοκίνητα, που είχαν κλαπεί το ίδιο βράδυ από το ίδιο σπίτι, χρησιμοποιήθηκαν το ένα από τον Μαζιώτη και το άλλο από τον Παλαιοκώστα.

Κι ενώ οι αρχές έψαχναν να βρουν το μυστηριώδες άτομο, που συνδέει τον Μαζιώτη με τον Παλαιοκώστα, διαπίστωσαν ότι η ρουκέτα που είχε βρεθεί θαμμένη στο σπίτι όπου ο Παλαιοκώστας κρατούσε όμηρο τον βιομήχανο Μυλωνά , είναι ίδιου τύπου με τις ρουκέτες που είχαν βρεθεί στην γιάφκα του Επαναστατικού Αγώνα, στην οδό Αιγίνης.

Μετά από έρευνα, διαπίστωσαν επίσης ότι ο 37χρονος ποινικός είχε εισπράξει 200.000 ευρώ από τον Παλαιοκώστα αλλά και από μέλος της συμμορίας των ληστών του Διστόμου ενώ ήταν ήδη στη φυλακή.

Η αντιτρομοκρατική έψαχνε από το 2009 να βρει τα στοιχεία, καθώς είχε την υποψία ότι ο 37χρονος τροφοδοτούσε σχεδόν το σύνολο των τρομοκρατικών οργανώσεων.

Στην αντιτρομοκρατική, εκτιμούν ότι ο 37χρονος έδινε όπλα ακόμα και στον αναρχικό Ασπιώτη, ο οποίος, κατηγορείται ότι ήταν αυτός που θα διακινούσε τη μεγάλη ποσότητα με τις σφαίρες καλάσνικοφ που είχαν βρεθεί σε ένα αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο σε γκαράζ, στην περιοχή των Εξαρχείων.

Όταν οι αρχές ενημερώθηκαν ότι ο 37χρονος πήρε άδεια από τις φυλακές Αγιάς Χανίων και δεν επέστρεψε, τότε, στην αντιτρομοκρατική κατάλαβαν ότι το άτομο αυτό θα κάλυπτε το κενό του Πετρακάκου και του Μαζιώτη μετά τις συλλήψεις τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ