ΕΛΛΑΔΑ

Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη

Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη
EUROKINISSI

Μία ακόμα ελεύθερη ημέρα θα έχουν πολλοί μαθητές σε όλη τη χώρα, αφού κλειστά θα παραμείνουν και την Τετάρτη πολλά σχολεία σε όλη την επικράτεια, εξαιτίας της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας και των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών.

Αναλυτικά τα σχολεία στα οποία δεν θα χτυπήσει το κουδούνι για μάθημα είναι τα εξής:

ΑΤΤΙΚΗ

Κανονικά θα λειτουργήσουν αύριο Τετάρτη τα σχολεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί στο δήμο Αθηναίων, εκτός από πέντε σχολικές μονάδες σε τρία συγκροτήματα, λόγω ειδικών προβλημάτων.

Πρόκειται για:

Το 14ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, στην οδό Σίνα 70. Το υδραυλικό και ηλεκτρικό σύστημα υπέστησαν σοβαρή ζημιά, λόγω του παγετού, με αποτέλεσμα να βρίσκεται εκτός λειτουργίας η κεντρική θέρμανση.Το 120ο και 38ο Δημοτικά Σχολεία Αθηνών, στην οδό Κοκκερέλ 14 στην Άνω Κυψέλη, λόγω ολισθηρότητας του κατηφορικού δρόμου, των προαυλίων και των κλιμακοστασίων.Το 24ο Γυμνάσιο και το 24ο Λύκειο Αθηνών, στην οδό Σούκα 3 στο Πολύγωνο, για τους ίδιους λόγους επικινδυνότητας για μαθητές και καθηγητές.

Στο Χαϊδάρι θα μείνουν κλειστές μέχρι τις 10 το πρωί όλες οι σχολικές μονάδες (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια). Οι αίθουσες διδασκαλίας θα θερμανθούν από νωρίς το πρωί, ενώ θα έχει πέσει αλάτι στους γύρω χώρους για την ασφαλή διέλευση των μαθητών.

Ο δήμος Ηλιούπολης αποφάσισε να μην λειτουργήσουν τα εξής σχολεία:

· - Νηπιαγωγεία: 12ο, 23ο, 8ο, 21ο, 5ο, 16ο, 3ο, 18ο, 9ο
- Δημοτικά: 8ο, 17ο. 5ο, 20ο, 3ο, 12ο
- Γυμνάσια: 2ο
- Λύκεια: 3ο

Το Ειδικό Σχολείο θα ξεκινήσει μια ώρα αργότερα. Όλες οι υπόλοιπες Σχολικές Μονάδες, θα λειτουργήσουν κανονικά.

Στον Ωρωπό όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί θα παραμείνουν κλειστά.

Κλειστά επίσης θα παραμείνουν στον Δήμο Μαραθώνος, όλα τα σχολεία της Δημοτικής Κοινότητας Βαρνάβα, της Τοπικής Κοινότητας Γραμματικού, όλα τα σχολεία της Δημοτικής Κοινότητας Μαραθώνα, το Δημοτικό Σχολείο Ανατολής, το 1ο και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Μάκρης, ενώ θα λειτουργήσουν κανονικά το 1ο και το 2ο Γυμνάσιο Νέας Μάκρης και το Λύκειο Νέας Μάκρης.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Τετάρτη, όλα τα σχολεία του Νομού Θεσσαλονίκης εξαιτίας της πυκνής χιονόπτωσης και των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών. Για τρίτη συνεχή ημέρα τα σχολικά συγκροτήματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δεν θα λειτουργήσουν με αποφάσεις που έλαβαν οι Δήμοι.

Συγκεκριμένα, στο Δήμο Θεσσαλονίκης, δεν θα λειτουργήσουν ούτε αύριο, Τετάρτη, τα νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια καθώς και τα Κέντρα Ενισχυτικής Διδασκαλίας.

Κλειστοί θα παραμείνουν για λόγους ασφαλείας, και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, όπως επίσης οι παιδικοί σταθμοί του Οργανισμού Βρεφονηπιακής Παιδικής και Οικογενειακής Μέριμνας.

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Από τον δήμο Πολυγύρου ανακοινώνεται πως και αύριο Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017 τα σχολεία όλων των βαθμίδων σε ολόκληρο τον Δήμο δεν θα λειτουργήσουν λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν. Από το ΝΠΔΔ "Αριστοτέλης" αντίστοιχα ανακοινώνεται ότι οι παιδικοί σταθμοί σε όλο τον Δήμο θα παραμείνουν κλειστοί όπως επίσης και το Δημοτικό Ωδείο Πολυγύρου.

ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Δεν θα λειτουργήσουν αύριο, Τετάρτη 11 Ιανουαρίου, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στους δήμους Κοζάνης, Εορδαίας, Βοΐου, Σερβίων Βελβεντού, Γρεβενών, Δεσκάτης, Καστοριάς, Άργους Ορεστικού, Νεστορίου, Φλώρινας, Αμυνταίου και Πρεσπών, με αποφάσεις των δημάρχων. Δεν θα λειτουργήσουν, επίσης, οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί στους δήμους Εορδαίας, Σερβίων Βελβεντού, Βοϊου, Καστοριάς, Άργους Ορεστικού και Νεστορίου. Η απόφαση ελήφθη εξαιτίας της συνεχιζόμενης χιονόπτωσης, των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών και της παγωνιάς που επικρατεί στο σύνολο της Δυτικής Μακεδονίας, με το θερμόμετρο κατά μέσο όρο να κυμαίνεται κάτω από τους -10 βαθμούς Κελσίου.

ΕΒΡΟΣ

Κλειστά θα είναι και αύριο (Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017) τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στους δήμους Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου, Σουφλίου και Σαμοθράκης αλλά και στη δημοτική ενότητα Φερών του δήμου Αλεξανδρούπολης. Θα λειτουργήσουν κανονικά μόνο στις δημοτικές ενότητες Αλεξανδρούπολης και Τραϊανούπολης.

ΒΕΡΟΙΑ

Με απόφαση του δημάρχου Βέροιας αποφασίστηκε η διακοπή των μαθημάτων για αύριο, Τετάρτη 11 Ιανουαρίου. Η αναστολή των μαθημάτων ισχύει για όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Βέροιας.

ΚΑΒΑΛΑ

Οπως αποφάσισε η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και οι παιδικοί σταθμοί του δήμου Καβάλας θα παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

ΣΕΡΡΕΣ

Ο δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης αποφάσισε τη συνέχιση της διακοπής των μαθημάτων καιν τη Τετάρτη σε όλες τις σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Σερρών, λόγω επικινδύνων καιρικών φαινομένων. Ανάλογη απόφαση αναμένεται να πάρουν και οι υπόλοιποι δήμαρχοι της Π.Ε. Σερρών, καθώς αναμένεται επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες.

ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο, Τετάρτη 11 Ιανουαρίου, όλα τα σχολεία στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, εξαιτίας των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή, των χιονοπτώσεων που συνεχίζονταν μέχρι και σήμερα το πρωί, και του παγετού που παρατηρείται σε πολλά σημεία του οδοστρώματος.

ΛΑΡΙΣΑ

Κλειστά θα παραμείνουν την Τετάρτη αλλά και την Πέμπτη όλα τα σχολεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί στη Λάρισα, λόγω της έντονης χιονόπτωσης που επικρατεί τις τελευταίες ώρες, αλλά και της κατάστασης των καιρικών φαινομένων που αναμένεται να ενταθούν. Κλειστό θα παραμείνει επίσης και το ΤΕΙ Θεσσαλίας αύριο, Τετάρτη, με απόφαση του προέδρου της σχολής.

ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Με απόφαση του αρμόδιου αντιδημάρχου Κατερίνης, Χρήστου Λεμονόπουλου και κατόπιν σχετικού αιτήματος των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, αντίστοιχα, κλειστά θα παραμείνουν λόγω της χιονόπτωσης και παράλληλα των εξαιρετικά χαμηλών θερμοκρασιών, αύριο Τετάρτη 11 Ιανουαρίου, τα σχολεία όλων των βαθμίδων στον δήμο Κατερίνης. Κανονικά θα λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί.

ΒΟΛΟΣ

Με απόφαση του δήμου Βόλου και με βάση τις δυσμενείς προγνώσεις για τις επόμενες ώρες, τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην περιοχή ευθύνης του δήμου Βόλου θα παραμείνουν και αύριο, Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017, κλειστά. Επίσης, αύριο θα είναι κλειστοί και οι παιδικοί σταθμοί, που λειτουργούν με ευθύνη του δήμου Βόλου.

ΚΡΗΤΗ

Δήμος Ηρακλείου
Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο, Τετάρτη 11 Ιανουαρίου, λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών των προηγούμενων ημερών, τα εξής σχολεία του Δήμου Ηρακλείου: Νηπιαγωγείο Βασιλειών, Νηπιαγωγείο Αγίου Βλάσση, Νηπιαγωγείο Αγίου Σύλλα, Νηπιαγωγείο Προφήτη Ηλία, Νηπιαγωγείο Κυπαρισσίου, Δημοτικό Σχολείο Βασιλειών, Δημοτικό Σχολείο Αγίου Σύλλα, Δημοτικό Σχολείο Καρκαδιώτισσας, Δημοτικό Σχολείο Προφήτη Ηλία και Γυμνάσιο Προφήτη Ηλία.
Τα υπόλοιπα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου
Κλειστά θα παραμείνουν την Τετάρτη και τα σχολεία στον δήμο Οροπεδίου Λασιθίου.

Δήμος Ρεθύμνης
Ανοίγουν αύριο τα περισσότερα σχολεία στο δήμο Ρεθύμνης μετά την υποχώρηση των ακραίων καιρικών φαινομένων που επικράτησαν τις τελευταίες ημέρες και που οδήγησαν στην αναστολή λειτουργίας των σχολείων.

ΝΗΣΙΑ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ

Δεν θα λειτουργήσουν αύριο, Τετάρτη 11 Ιανουαρίου, όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στα νησιά της Μυτιλήνης και της Λήμνου.

Επίσης, στην Ικαρία δεν θα λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ραχών και στη Σάμο οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πύργου.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ

Ολα τα σχολεία του νησιού θα είναι κλειστά αύριο, όπως ανακοίνωσε ο δήμος Ζακύνθου πριν από λίγη ώρα.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών, με απόφαση του δημάρχου Ηγουμενίτσας διακόπτεται για αύριο, Τετάρτη, η λειτουργία των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Ηγουμενίτσας, καθώς και των παιδικών σταθμών και των ΚΔΑΠ στις δημοτικές ενότητες Μαργαριτίου, Συβότων και Πέρδικας.

ΠΑΤΡΑ

Από την Αντιδημαρχία Παιδείας και Αθλητισμού του δήμου Πατρέων ανακοινώνεται ότι αύριο Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017 και λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών (χιονοπτώσεις-παγετός) και επικινδυνότητας, αναστέλλεται η λειτουργία στα παρακάτω σχολεία:

-Νηπιαγωγείο Άνω Καστριτσίου
-Δημοτικό Σχολείο Άνω Καστριτσίου
-Νηπιαγωγείο Σελλών
-Δημοτικό Σχολείο Σελλών
-65ο Νηπιαγωγείο (περιοχή Βούντενης)
-59ο Δημοτικό Σχολείο (περιοχή Βούντενης)
-Δημοτικό Καλλιθέας
-Νηπιαγωγείο Καλλιθέας
-Δημοτικό Αγ. Βασιλείου
-Νηπιαγωγείο Αγ. Βασιλείου
-Δημοτικό Δρεπάνου
-Νηπιαγωγείο Δρεπάνου
-Δημοτικό Αραχωβιτίκων
-Νηπιαγωγείο Αραχωβιτίκων
-Δημοτικό Ψαθοπύργου
Νηπιαγωγείο Ψαθοπύργου.

Επίσης αύριο Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017, στα παρακάτω σχολεία, λόγω δημιουργίας παγετού τις πρώτες πρωινές ώρες, η προσέλευση των μαθητών θα πραγματοποιηθεί στις 10:00 π.μ.

-1ο Δημοτικό Σχολείο Παραλίας
-2ο Δημοτικό Σχολείο Παραλίας
-3ο Δημοτικό Σχολείο Παραλίας
-1ο Νηπιαγωγείο Παραλίας
-2ο Νηπιαγωγείο Παραλίας
-3ο Νηπιαγωγείο Παραλίας
-4ο Νηπιαγωγείο Παραλίας.

Χαλανδρίτσα Δήμου Ερυμάνθειας Αχαίας: Αύριο Τετάρτη θα είναι κλειστά όλα τα σχολεία του Δήμου Ερυμάνθου

ΚΟΡΙΝΘΟΣ

Υστερα από συνεννόηση του Δημάρχου με τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κορινθίας και σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 58 και 94 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ 87/Α ́/7-6-2010), αποφασίστηκε την 11η Ιανουαρίου 2017, ημέρα Τετάρτη, να παραμείνουν κλειστά, λόγω του παγετού και των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν, όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου Κορινθίων.

ΕΥΒΟΙΑ

Εξαιτίας της συνεχούς χιονόπτωσης και του παγετού που έχει δημιουργηθεί, την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου θα παραμείνουν κλειστές όλες οι σχολικές μονάδες Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης του Νομού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ