ΕΛΛΑΔΑ

«Κόλλησαν» στα χιόνια 4 αμαξοστοιχίες - Τεράστια ταλαιπωρία για εκατοντάδες επιβάτες

«Κόλλησαν» στα χιόνια 4 αμαξοστοιχίες - Τεράστια ταλαιπωρία για εκατοντάδες επιβάτες
EUROKINISSI

Μεγάλη ταλαιπωρία για τους επιβάτες οι οποίοι αποφάσισαν να ταξιδέψουν με τρένο, καθώς συνολικά τέσσερις αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχουν ακινητοποιηθεί, καθώς η εταιρεία δεν είναι σε θέση να καθαρίσει τις γραμμές, με αποτέλεσμα εκατοντάδες επιβάτες να είναι εγκλωβισμένοι στο τσουχτερό κρύο. 

Ακινητοποιημένα παραμένουν σε διάφορα σημεία του σιδηροδρομικού δικτύου 4 αμαξοστοιχίες, καθώς λόγω του ψύχους οι μηχανές παρουσιάζουν πρόβλημα, ενώ πολλά σημεία δεν έχουν καθαριστεί λόγω της ελλιπούς συντήρησης.

Σε τρία σημεία ακινητοποιήθηκε η αμαξοστοιχία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που μετέφερε περίπου 300 επιβάτες από τη Θεσσαλονίκη και ξεκίνησε στις 07:30 το πρωί.

Αρχικά, το τρένο κόλλησε στη Θέρμη, κοντά στο Δομοκό, επειδή ο ΟΣΕ δεν είχε καθαρίσει τα χιόνια από τις ράγες, που είχαν καλυφτεί. Χάλασε η πρώτη μηχανή και μετά έστειλαν και δεύτερη μηχανή, η οποία χάλασε και αυτή στην περιοχή του Δομοκού.

Αυτή τη στιγμή, η αμαξοστοιχία βρίσκεται κοντά στο Λιανοκλάδι, όπου τους έστειλαν και τρίτη μηχανή η οποία τους μεταφέρει με πολύ χαμηλή ταχύτητα όμως και είναι άγνωστο πότε θα φτάσουν στον προορισμό τους.

Και δεύτερο όμως τρένο κόλλησε στη Λάρισα και συγκεκριμένα πρόκειται για την αμαξοστοιχία 55 που έφυγε στις 10:00 από τη Θεσσαλονίκη και η οποία είναι ακινητοποιημένη στο σημείο.

Η ακινητοποίηση των δύο τρένων προκάλεσε προβλήματα στο δρομολόγιο ενός τρίτου Ιντερσίτι, που ταξίδευε με άγνωστο αριθμό επιβατών από την πρωτεύουσα προς τη Θεσσαλονίκη.

Μια άλλη αμαξοστοιχία που λέγεται προαστιακός της Λάρισας, η οποία εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα, κόλλησε στο Πλατύ Ημαθίας για τους ίδιους λόγους, ωστόσο το πρόβλημα αναμένεται να λυθεί γρήγορα.

Πάντως από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ υποστηρίζουν ότι τα προβλήματα που δημιουργούνται λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών, όπως μη λειτουργία κλειδιών λόγω παγετού, συσσώρευση χιονιού στις γραμμές, κλπ. είναι αρμοδιότητα άλλου φορέα, ΕΕΣΤΤΥ για τη συντήρηση των μηχανών και ΟΣΕ για τη συντήρηση του σιδηροδρομικού δικτύου αφού η ίδια κάνει μόνο χρήση της σιδηροδρομικής υποδομής.

Μείωση δρομολογίων από ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Σε μείωση των δρομολογίων των τρένων για σήμερα και αύριο στον άξονα Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Αθήνα και των συρμών του Προαστιακού Σιδηρόδρομου στο τμήμα Θεσσαλονίκη - Λάρισα - Θεσσαλονίκη προχωρά η ΤΡΑΙΝΟΣΕ λόγω των σφοδρών χιονοπτώσεων και των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί στη σιδηροδρομική υποδομή στο τμήμα μεταξύ Λαμίας και Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά οι αριθμοί των αμαξοστοιχιών που τα δρομολόγια τους θα ανασταλούν είναι οι εξής:

Για σήμερα στο τμήμα Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Αθήνα τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών

58, 60, 600, 59, 61, 601 και 885

Για αύριο Πέμπτη στο τμήμα Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Αθήνα τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 50, 51, 56, 55, 60 και 61

Επίσης, τα δρομολόγια στις αμαξοστοιχίες του Προαστιακού Σιδηρόδρομου στο τμήμα Λάρισα - Θεσσαλονίκη - Λάρισα 1592, 1593, 1594, 1595, 2592, 2591, 2598 και 2597.

Για αύριο στο τμήμα μεταξύ Λάρισας - Καλαμπάκας - Παλαιοφάρσαλου - Λάρισας αναστέλλονται όλα τα δρομολόγια.

Για περισσότερες πληροφορίες το επιβατικό κοινό μπορεί να καλεί στον αριθμό 14511.

Με ανακοίνωσή της η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ζητά την κατανόηση του επιβατικού κοινού για την ταλαιπωρία που θα υποστεί, "χωρίς να ευθύνεται η ίδια". "Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ κάνει μόνο χρήση της σιδηροδρομικής υποδομής ενώ η εύρυθμη λειτουργία της (υποδομής) είναι αρμοδιότητα και ευθύνη άλλου φορέα. Το σύνολο του προσωπικού της ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι σε επιφυλακή εδώ και μέρες και οι άδειες του προσωπικού της έχουν ανασταλεί" καταλήγει η ανακοίνωση της εταιρείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ