ΕΛΛΑΔΑ

ΚΤΕΟ: Ζητούν παράταση ελέγχου οχημάτων λόγω κακοκαιρίας

ΚΤΕΟ: Ζητούν παράταση ελέγχου οχημάτων λόγω κακοκαιρίας
EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Παράταση για τον τεχνικό έλεγχο των οχημάτων των περιοχών όπου εξελίχθηκαν ακραία καιρικά φαινόμενα ζητά, με επιστολή του προς τις περιφέρειες της χώρας, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιδιωτικών ΚΤΕΟ.

Όπως τονίζει ο πρόεδρος του Συνδέσμου ΙΚΤΕΟ Κωνσταντίνος Βήκας στην επιστολή του, εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων των τελευταίων ημερών, σε πολλές περιοχές της χώρας δεν λειτούργησαν κανονικά πολλά δημόσια και ιδιωτικά ΚΤΕΟ, ενώ δεν κατέστη εφικτό να μετακινηθούν με ασφάλεια οι υπόχρεοι ιδιοκτήτες οχημάτων και ιδιαίτερα των δίκυκλων, με αποτέλεσμα να μη διενεργηθεί έγκαιρα ο προβλεπόμενος χρονικά τεχνικός έλεγχος αρκετών οχημάτων.

Για λόγους ίσης αντιμετώπισης των κατόχων των οχημάτων αυτών των περιοχών της περιφέρειας, ο πρόεδρος των ΙΚΤΕΟ προτείνει τα παραπάνω οχήματα να προσέρχονται μέχρι την καταληκτική ημερομηνία που θα οριστεί με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις που ίσχυαν κατά την ημερομηνία προγραμματισμού τους.

Τέλος, για τα λοιπά οχήματα που η καταληκτική ημερομηνία τους ήταν πριν την εμφάνιση των ακραίων καιρικών φαινόμενων προτείνει να εφαρμόζονται κανονικά οι διατάξεις περί αποκλίσεων και προστίμων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ