Καταγγελία για ξυλοδαρμό συνδικαλίστριας μέσα στην Επιθεώρηση Εργασίας
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ - Πηγή: EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ, αγροτικοί σύλλογοι και άλλοι συνδικαλιστικοί φορείς καταγγέλλουν τον ξυλοδαρμό συνδικαλίστριας, μέλους της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, από εκπρόσωπο επιχείρησης πρατηρίων υγρών καυσίμων. 

Η επίθεση έγινε μέσα στην Επιθεώρηση Εργασίας, όπου ο εκπρόσωπος είχε κληθεί για να απολογηθεί για μη καταβολή δώρων και επιδομάτων σε εργαζόμενους.

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου καταγγέλλει και καταδικάζει της επίθεση ως άνανδρη και σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι «στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα δεν πιάνουν απειλές και τρομοκρατία». Ακόμη, καλεί τα σωματεία και τους φορείς να καταδικάσουν τέτοιου είδους περιστατικά.

«Καλούμε τους εργαζόμενους της συγκεκριμένης επιχείρησης, αλλά και συνολικά του κλάδου, να δώσουν την απάντηση τους με τη μαζικοποίηση του σωματείου», αναφέρει.

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου εκφράζει την «έντονη ανησυχία που δημιουργεί το γεγονός ότι αυξάνονται τα κρούσματα επίθεσης και ξυλοδαρμού σε εργαζόμενους και σε εκπροσώπους εργαζομένων, συνδικαλιστές, καταδεικνύοντας τον εργασιακό Μεσαίωνα που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια».

Καταδικάζει ακόμη «κάθε μορφή βίας απ' όπου και να προέρχεται και ενημερώνει προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια. Ήδη στην επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΚΗ θα συζητηθούν όλα αυτά τα θέματα, έτσι ώστε να ληφθούν αποφάσεις για την εξάλειψη τέτοιων περιστατικών».

Οι αγροτικοί σύλλογοι Ηρακλείου, Αστερουσίων, Καζαντζάκη, Αρχανών και την Επιτροπή Αγώνα Αγροτών Αρκαλοχωρίου εξέδωσαν επίσης ανακοίνωση. «Το χτύπημα μίας συνδικαλίστριας από έναν εργοδότη ξεπερνάει τα όρια μίας τραμπούκικης πράξης, που επιβάλλεται να αντιμετωπιστεί σκληρά από τον νόμο. Έχει ως στόχο του όλους τους εργαζόμενους, την οργάνωσή τους, τους αγώνες τους», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ, κάνει λόγο για άνανδρη και ωμή επίθεση του επιχειρηματία και υπογραμμίζει πως «αυτή η επίθεση δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό. Η εργοδοσία, συνολικά, αποθρασύνεται με τις πλάτες των κυβερνήσεων και της σημερινής». «Τα περιστατικά βίας σε εργαζομένους και συνδικαλιστές δεν πρέπει να φοβίσουν κανέναν».

«Η επίθεση αυτή δεν είναι τυχαία, εντάσσεται μέσα στο σύνολο της επίθεσης και της τρομοκρατίας που δέχονται οι εργαζόμενοι από την εργοδοσία», αναφέρει το Συνδικάτο Οικοδόμων, καταδικάζοντας το περιστατικό. Εξάλλου, καταδικαστικές ανακοινώσεις έχουν εκδοθεί, μεταξύ άλλων, από το Σωματείο Εκπαιδευτικών Ιδιωτικής Εκπαίδευσης Ηρακλείου Κρήτης «Γαλάτεια Καζαντζάκη», το Σωματείο Εργαζομένων ΠαΓΝΗ, από τις ομάδες και συλλόγους του νομού Ηρακλείου-μέλη της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) κ.ά.

Διαβάστε επίσης