ΕΛΛΑΔΑ

Ένταλμα σύλληψης από την Ιταλία ξεσηκώνει τους κατοίκους στην Αγ. Παρασκευή

Ένταλμα σύλληψης από την Ιταλία ξεσηκώνει τους κατοίκους στην Αγ. Παρασκευή
Η είσοδος του δημαρχείου της Αγίας Παρασκευής, όπου κάτοικοι του δήμου προχώρησαν στις 12 Νοεμβρίου 2015 σε παράσταση διαμαρτυρίας. Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για τη σύλληψη 5 φοιτητών και εργαζομένων τα ξημερώματα της Πέμπτης, μετά από ένταλμα της ιταλικής αστυνομίας που ζητά την έκδοσή τους CNN Greece/Nikoletta Papazoglou

Σε παράσταση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο Αγίας Παρασκευής προχώρησαν κάτοικοι του δήμου, καταγγέλλοντας τις αιφνίδιες εισβολές αστυνομικών δυνάμεων, σήμερα τα ξημερώματα, στα σπίτια πέντε φοιτητών και εργαζομένων, κατοίκων της Αγίας Παρασκευής. 

Η αστυνομία συνέλαβε τους πέντε κατόπιν ευρωπαϊκού εντάλματος από τις ιταλικές αρχές, με αφορμή την προσαγωγή τους στο Μιλάνο στις 2 Μαΐου. Η Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Αγίας Παρασκευής κάνει λόγο για «πρωτοφανές σίριαλ καταστολής» και ζητά την παύση κάθε δίωξης και κράτησης, αλλά και τη μη έκδοσή τους στην Ιταλία.

Εκτός από τη σημερινή κινητοποίηση, το συντονιστικό των κατοίκων οργανώνει συγκέντρωση συμπαράστασης αύριο στις 10:00 το πρωί στο Εφετείο Αθηνών (Λ. Αλεξάνδρας και Λουκάρεως) και συνέλευση στις 18:00 την ίδια μέρα στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο στην Πατησίων. 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ