ΕΛΛΑΔΑ

Διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Υγείας από επαγγελματίες Ειδικής Αγωγής

Διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Υγείας από επαγγελματίες Ειδικής Αγωγής
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν από το πρωί της Δευτέρας, σύλλογοι και σωματεία επαγγελματιών που παρέχουν υπηρεσίες Ειδικής Αγωγής, έξω από του υπουργείο Υγείας στην Αριστοτέλους, καταγγέλλοντας τις νέες συμβάσεις του υπουργείου και του ΕΟΠΥΥ.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση τους:

Η προτεινόμενη σύμβαση από το υπουργείο Υγείας παρουσιάζει σοβαρότατα προβλήματα και ελλείψεις, με ελλιπή νομική τεκμηρίωση, υποστηρίζουν ότι έχει ανακρίβειες και ελλείψεις ως προς τις υπηρεσίες, τους επαγγελματικούς κλάδους, το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο κ.ο.κ., μεροληπτεί δε μονομερώς και υπερβολικά υπέρ του ΕΟΠΥΥ.

Οι επιστήμονες Ειδικής Αγωγής θεωρούν πως οι αλλαγές που φέρνει ο ΕΟΠΥΥ με τον νόμο που ψηφίστηκε στις 21/12/16, στην παροχή υπηρεσιών «ειδικής αγωγής», υποβαθμίζουν τις θεραπευτικές παρεμβάσεις και μειώνουν την ποιότητα των υπηρεσιών, αφήνοντας απροστάτευτα τα παιδιά που παρουσιάζουν δυσκολίες και χρήζουν ειδικής αγωγής.

Για το λόγο αυτό, ζητούν να μιλήσουν με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη ή κάποιον εκπρόσωπο του υπουργείου ώστε να επαναξεταστεί το καθεστώς των συμβάσεων τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ